skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Rozpuść masło i ostudź.
Krok 3:
Przesiej mąkę z sodą do miski na ciasto.
Krok 4:
Dodaj kefir i masło do mąki.
Krok 5:
Dodaj tam sól i cukier.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj i ciasto jest gotowe.
Krok 7:
Narwij arkusze nori w kwadraty o długości około 15 MM. nie jest to niezbędny składnik, ale to nori nadaje ciastu smak ryby.
Krok 8:
Posiekaj kapustę, Posol ją i pamiętaj rękami. Jeśli masz twardą kapustę zimową, Duś ją trochę na patelni i ostudź, a lepiej - weź kapustę pekińską na takie ciasta zimą.
Krok 9:
Dodaj posiekaną zieloną cebulę do kapusty i wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 10:
Nasmaruj formę olejem roślinnym i posyp mąką.
Krok 11:
Rozłóż połowę ciasta i spłaszcz.
Krok 12:
Ułóż kapustę na wierzchu i spłaszcz.
Krok 13:
Ułóż nori równą warstwą na wierzchu.
Krok 14:
Wypełnij pozostałym ciastem i spłaszcz.
Krok 15:
Posyp sezamem i wstaw do piekarnika na 40-50 minut w 180 stopniach.
Krok 16:
Ciasto jest puszyste i złote.
Krok 17:
Ostudź trochę (lub całkowicie) ciasto i podawaj.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g