skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec łososia sockeye w piekarniku? Aby przygotować pyszne i soczyste czerwone ryby w piekarniku, przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Dokładnie opłucz filety z sockeye pod bieżącą wodą. Pokrój w steki o równej grubości. Powinno to zrobić 4-5 steków. Najwygodniej jest pokroić lekko zamrożoną rybę - w ten sposób plastry będą równe. Dlatego jeśli ryba jest świeża, najpierw włóż filet do zamrażarki na 30-40 minut lub trochę dłużej. A jeśli jest zamrożony, pokrój przed ostatecznym rozmrożeniem. Jeśli masz już pokrojone mrożone steki, po prostu rozmroź je w lodówce.
Krok 3:
W małej misce połącz przyprawy rybne, sól i mielony czarny pieprz. Używając gotowej mieszanki przypraw do ryb, przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól i pieprz, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie i przepełnienie naczynia.
Krok 4:
Posmaruj steki rybne sokiem z cytryny ze wszystkich stron i natrzyj mieszanką przypraw. Pozostaw rybę do marynowania na 1 godzinę. Pod wpływem soku z cytryny kolor fileta nieco się zmieni - nie stanie się tak jaskrawoczerwony i wyblaknie.
Krok 5:
Steki rybne odkurz nadmiar soku z cytryny. Przenieś steki do naczynia do pieczenia i obficie posmaruj oliwą z oliwek. Włóż łososia sockeye do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut. Jeśli chcesz, możesz zostawić rybę w chłodzącym piekarniku na kolejne 5-7 minut.
Krok 6:
Wyjmij łososia sockeye z piekarnika. Na każdy stek połóż mały kawałek masła.
Krok 7:
Podawaj rybę z ziołami, ćwiartkami pomidorów i czerwoną cebulą i podawaj. Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sockeye - 169 kcal/100g