ryba Lakomka w piekarniku z różowego łososia

przysmak rybny w piekarniku z różowego łososia-soczysty, smaczny, apetyczny. Łakoma ryba w piekarniku z różowego łososia to danie łączące podstawę-rybę, przystawkę-duszone warzywa,a wszystko to łączy SOS.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 12 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 15 % 4 g
163 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować rybę zgodnie z przepisem "Łakoma ryba w piekarniku z różowego łososia" weź następujące produkty: ryby, cebulę, marchewkę, pomidory, twardy ser topliwy, śmietanę, majonez, mąkę, sól i przyprawy, jeśli to konieczne (jeśli lubisz).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój różowego łososia na filety na skórze, mam świeżą rybę, która jest lekko zamrożona, ale w tym naczyniu zachowywała się dziwnie - okazała się soczysta i apetyczna. Najważniejsze jest to, że ryba nie ma nieświeżego zapachu, ale nie zawsze można ją nam przynieść bez rozmrażania. Dlatego wybierając różowego łososia, należy go powąchać (a także inne ryby), jeśli ma zgniły zapach, zamrożenie go nie ukryje.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę - im więcej, tym smaczniejsza będzie ryba, a ponadto nie będziesz musiał robić dodatkowej dekoracji. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w drobną kostkę. Lekko smażyć warzywa na patelni z olejem roślinnym, a następnie dusić do połowy ugotowane.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj sos, mieszając śmietanę i majonez w równych częściach, aby zagęścić sos, dodaj trochę mąki, soli, pieprzu i mieszaj, aż będzie gładka, jeśli śmietana jest zbyt gęsta, wlej kilka łyżek wody.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W naczyniu do pieczenia ułóż przygotowane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż filety rybne pokrojone na porcje na cebuli i marchewce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól i pieprz rybę do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Polej ryby i warzywa gotowanym sosem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Cienko pokrój pomidora i ułóż kółka na wierzchu ryby.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obficie napełnij rybę grubo startym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni, piecz przez 20-25 minut w zależności od piekarnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ryba Lakomka w piekarniku z różowego łososia jest gotowa, lepiej podawać ją na gorąco, natychmiast po ugotowaniu. Okazuje się, że ryba jest bardzo soczysta, smaczna, przyszła przyjaciółka - zjedliśmy lunch, była całkowicie zachwycona.

ryba lacomka w piekarniku z różowego łososia-oryginalny przepis, który jest odpowiedni tylko dla tych rodzajów ryb, które mają suchy miąższ, takich jak chude odmiany czerwonych ryb, w tym różowy łosoś.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy