skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować rybę zgodnie z przepisem "Łakoma ryba w piekarniku z różowego łososia" weź następujące produkty: ryby, cebulę, marchewkę, pomidory, twardy ser topliwy, śmietanę, majonez, mąkę, sól i przyprawy, jeśli to konieczne (jeśli lubisz).
Krok 2:
Pokrój różowego łososia na filety na skórze, mam świeżą rybę, która jest lekko zamrożona, ale w tym naczyniu zachowywała się dziwnie - okazała się soczysta i apetyczna. Najważniejsze jest to, że ryba nie ma nieświeżego zapachu, ale nie zawsze można ją nam przynieść bez rozmrażania. Dlatego wybierając różowego łososia, należy go powąchać (a także inne ryby), jeśli ma zgniły zapach, zamrożenie go nie ukryje.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę - im więcej, tym smaczniejsza będzie ryba, a ponadto nie będziesz musiał robić dodatkowej dekoracji. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w drobną kostkę. Lekko smażyć warzywa na patelni z olejem roślinnym, a następnie dusić do połowy ugotowane.
Krok 4:
Przygotuj sos, mieszając śmietanę i majonez w równych częściach, aby zagęścić sos, dodaj trochę mąki, soli, pieprzu i mieszaj, aż będzie gładka, jeśli śmietana jest zbyt gęsta, wlej kilka łyżek wody.
Krok 5:
W naczyniu do pieczenia ułóż przygotowane warzywa.
Krok 6:
Połóż filety rybne pokrojone na porcje na cebuli i marchewce.
Krok 7:
Sól i pieprz rybę do smaku.
Krok 8:
Polej ryby i warzywa gotowanym sosem.
Krok 9:
Cienko pokrój pomidora i ułóż kółka na wierzchu ryby.
Krok 10:
Obficie napełnij rybę grubo startym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 stopni, piecz przez 20-25 minut w zależności od piekarnika.
Krok 11:
Ryba Lakomka w piekarniku z różowego łososia jest gotowa, lepiej podawać ją na gorąco, natychmiast po ugotowaniu. Okazuje się, że ryba jest bardzo soczysta, smaczna, przyszła przyjaciółka - zjedliśmy lunch, była całkowicie zachwycona.
ryba lacomka w piekarniku z różowego łososia-oryginalny przepis, który jest odpowiedni tylko dla tych rodzajów ryb, które mają suchy miąższ, takich jak chude odmiany czerwonych ryb, w tym różowy łosoś.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g