skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić stosy z mielonymi grzybami z serem w piekarniku? przygotuj do tego wszystkie niezbędne składniki. Do gotowania możesz użyć dowolnego rodzaju mięsa mielonego lub wziąć z kilku rodzajów. Weź również ser według własnego gustu.
Krok 2:
Będę gotować z leśnymi gotowanymi grzybami.Ale możesz je zastąpić pieczarkami. Nie musisz gotować pieczarek. Wystarczy posiekać i ugotować. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Aby usmażyć grzyby, rozgrzej patelnię, aż będzie gorąca, wlej trochę oleju roślinnego i smaż drobno posiekaną cebulę przez minutę, a następnie dodaj do niej drobno posiekane grzyby i smaż wszystko razem przez kilka minut, aby odparować płyn z grzybów.
Krok 3:
Do mięsa mielonego dodaj sól i przyprawy do smaku. Wymieszać. Kilka razy uderz mięso mielone w dno miski, aby było gęstsze. Dzięki temu gniazda nie rozpadną się podczas pieczenia.
Krok 4:
Do pieczenia możesz wziąć dowolną formę żaroodporną. Mam ceramikę. Z mięsa mielonego uformuj małe kulki i umieść je w wysmarowanej olejem formie. Na środku każdej kulki zrób małe wgłębienie i posmaruj majonezem.
Krok 5:
Umieść nadzienie grzybowe w każdym gnieździe. Nie żałuj grzybów-niech będzie ich więcej.
Krok 6:
Zetrzyj ser i obficie posyp nim każde gniazdo. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 30 do 40 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 7:
Podczas pieczenia z mięsa pojawi się sok. Część z nich wyparuje. Ser się stopi i zacznie się lekko rumienić. Przenieś gotowe gniazda z mięsa mielonego na talerz i podawaj. Smacznego!
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g