steki z różowego łososia w folii pieczone w piekarniku

Tak, te steki będą głównym tematem rozmowy podczas kolacji! Stek z dorsza w śmietanie to bardzo opłacalny biznes! Ponieważ przy wejściu potrzebny jest minimalny czas i zasoby na cały proces, a na wyjściu z tego przepisu okaże się nienaganne, doskonałe arcydzieło), które niewątpliwie od czasu do czasu przypomni sobie chęć ponownego ugotowania. Delikatna czerwona ryba. Zwięzła mieszanka przypraw. Prosty i nieskomplikowany proces gotowania. Połączenie z prawie każdym dodatkiem. Zadowolone i dobrze odżywione gospodarstwo domowe. I na pewno to nie wszystko!
hilja♥Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 8 % 2 g
159 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

kreatywnie podchodząc do całego procesu, możesz zaoszczędzić czas, a jednocześnie powoli i z przyjemnością ugotować wszystko wysokiej jakości.

tak więc pierwszą rzeczą, o którą należy zadbać przed rozpoczęciem gotowania, jest folia i blacha do pieczenia. Jeśli jednak gospodyni dość często przygotowuje stosy ryb, może nawet zacząć trzymać specjalnie odmierzone i przygotowane arkusze folii w swojej szafce kuchennej!

odmierz folię do gotowania steków w piekarniku nie jest trudne-musisz wziąć dwa takie arkusze folii, aby każdy z nich zawierał co najmniej 4 steki.

blacha do pieczenia zrobi każdy. Naczynie, w którym można umieścić steki rybne zamknięte w folii.

należy również zadbać o to, aby steki rybne były przygotowane do pieczenia, czyli nie zamrożone. W związku z tym, jeśli to konieczne, należy je naturalnie rozmrozić z wyprzedzeniem. Ale jeśli czas się skończy, możesz szybciej w kuchence mikrofalowej w trybie rozmrażania. Po rozmrożeniu steki należy wysuszyć z nadmiaru wilgoci serwetkami. I w żadnym wypadku nie piecz mrożonych steków! Cóż, świeże można natychmiast ugotować.

po spełnieniu powyższych warunków i upewnieniu się, że wszystkie składniki są dostępne, możesz rozpocząć proces gotowania:

1. Ostrożnie, aby nie rozerwać, wykonaj łodzie z arkusza folii prawie blisko stosów, pozostawiając maksymalnie 5 mm odstępu między krawędzią steku a folią. W ten sam sposób wykonaj czapki, których krawędzie wejdą do Łodzi, a nie na zewnątrz. Możesz jednak ścisnąć krawędź łodzi i pokrywki - w ten sposób steki będą bardziej wilgotne.

2. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

3. Połowę masła lekko rozpuść w kuchence mikrofalowej. Drobno posiekaj ząbki czosnku. Zmiel pieprz w moździerzu tłuczkiem lub nożem na desce, przykrywając ręką, aby się nie rozpadł! Wymieszaj z solą do smaku.

4. Posmaruj roztopionym masłem łodzie foliowe. Połóż dwie gałązki rozmarynu na dnie. Umieść steki na wierzchu.

5. Dopraw rybę równomiernie posiekanym czosnkiem i mieszanką mielonego pieprzu i soli.

6. Przekrój cytrynę na pół, odetnij 1-2 kółka z każdej połowy i połóż na stekach. Połóż drugą połowę oleju równo na cytrynach. Odłóż resztki cytryny do późniejszego użycia.

7. Zamknij łodzie z rybami za pomocą foliowych pokrywek w wybrany sposób.

8. Umieścić piec w już nagrzanym piekarniku na 15 minut.

9. Jeśli zdecydowano się nie szczypać krawędzi, to po 15 minutach musisz zdobyć steki i zdjąć pokrywkę. Następnie wyślij do piekarnika na kolejne 3-5 minut, wyłączając go pół minuty po zamknięciu.

10. Jeśli steki są ciasno zapakowane, to po upływie 15 minut wystarczy wyłączyć piekarnik i pozwolić potrawie dotrzeć przez kolejne 3-5 minut.

wszystko. Możesz dostać i leczyć. W razie potrzeby i do smaku skropić sokiem z odłożonej cytryny, udekorować pozostałym rozmarynem na wierzchu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Stek z różowego łososia - 116   kcal/100g

Podobne przepisy