filet z kurczaka z serem i pomidorami w piekarniku

Filet z kurczaka jest niesamowicie soczysty i pyszny, a przepis jest prosty!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 74 % 20 g
tłuszcze 22 % 6 g
węglowodany 4 % 1 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W filecie z kurczaka wyciąć kieszeń.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tak!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz kieszeni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w pierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ser na talerze.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż pomidory, ser i liście bazylii do kieszeni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tak!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zszyj razem drewnianym szpikulcem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. Połóż filet i posmaruj go olejem roślinnym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, 30-40 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy