filet z kurczaka z serem i pomidorami w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W filecie z kurczaka wyciąć kieszeń.
Krok 2:
Tak!
Krok 3:
Sól i pieprz wewnątrz i na zewnątrz kieszeni.
Krok 4:
Pokrój pomidory w pierścienie.
Krok 5:
Pokrój ser na talerze.
Krok 6:
Włóż pomidory, ser i liście bazylii do kieszeni.
Krok 7:
Tak!
Krok 8:
Zszyj razem drewnianym szpikulcem.
Krok 9:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. Połóż filet i posmaruj go olejem roślinnym.
Krok 10:
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni, 30-40 minut.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g