skład / składniki
metoda gotowania
moczyć brzuszki łososia w wodzie przez 30 minut, odciąć płetwy i zdjąć skórę. Sól, pieprz, zalać sokiem z cytryny i posypać drobno posiekanym koperkiem. Odstaw na 20 minut.
brzuch łososia gotuje się wystarczająco szybko, aby ziemniaki do pieczenia były w połowie ugotowane. Aby to zrobić, należy go obrać, pokroić, zalać wrzącą wodą, posolić, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut. Następnie spuść z niego wodę, rozłóż na naczyniu do pieczenia, jeśli to konieczne, dodaj sól, włóż cebulę, posyp drobno posiekanym koperkiem i polej oliwą z oliwek.
ułóż brzuszki łososia na ziemniakach i piecz w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Jeśli do końca tego czasu ziemniaki są nadal surowe, Usuń rybę i wymieszaj ziemniaki i zagotuj w piekarniku.
podawaj ziemniaki z brzuchami łososia na gorąco ze świeżymi warzywami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Brzuch łososia - 310 kcal/100g