kapusta w cieście w piekarniku

Szybki i pyszny jarmuż w piekarniku! Niesamowita skórka! Gotuj! Taka kapusta spodoba się wszystkim bez wyjątku! Dwa etapy w piekarniku, zero kłopotów i pyszne-nie ma słów!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 14 g
65 kcal
IG: 46 / 0 / 54

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. W wygodnej misce do ciasta połącz mąkę, wodę, sól, czosnek w proszku i paprykę.
2. Podziel kapustę na różyczki mniej więcej tej samej wielkości.
3. Zanurz kapustę w cieście i ułóż na blasze do pieczenia.
4. Piecz kapustę w temperaturze 200 stopni przez 20 minut lub do miękkości (spróbuj ostrzem noża w najgrubszych częściach kapusty).
5. Wyjmij kapustę z piekarnika. Zanurz każdy kwiatostan w keczupie (wygodnie jest to zrobić dwoma widelcami) i wróć na blachę do pieczenia.
6. Piecz kapustę w cieście z keczupem przez kolejne 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.
pyszne jest podawanie takiej kapusty do smażonego mięsa lub ryb, z lekkimi sałatkami.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy