kapusta w cieście w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. W wygodnej misce do ciasta połącz mąkę, wodę, sól, czosnek w proszku i paprykę.
2. Podziel kapustę na różyczki mniej więcej tej samej wielkości.
3. Zanurz kapustę w cieście i ułóż na blasze do pieczenia.
4. Piecz kapustę w temperaturze 200 stopni przez 20 minut lub do miękkości (spróbuj ostrzem noża w najgrubszych częściach kapusty).
5. Wyjmij kapustę z piekarnika. Zanurz każdy kwiatostan w keczupie (wygodnie jest to zrobić dwoma widelcami) i wróć na blachę do pieczenia.
6. Piecz kapustę w cieście z keczupem przez kolejne 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.
pyszne jest podawanie takiej kapusty do smażonego mięsa lub ryb, z lekkimi sałatkami.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g