Lipień w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pierwszym etapem gotowania jest przygotowanie samej ryby:
1. Oczyść lipień z łusek, wypatrosz i spłucz. To bardzo delikatna ryba, więc rób to tak delikatnie, jak to możliwe.
2. Sól i pieprz przygotowane tusze.
następnym krokiem jest przygotowanie ryby do pieczenia:
3. Drobno posiekaj świeże warzywa i włóż je do ryby.
4. Zawiń rybę w folię. Ważne jest, aby owinąć go folią, aby sok nie wyciekł podczas pieczenia.
5. Umieść rybę owiniętą folią w piekarniku i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
6. Podawaj rybę z chrupiącymi grzankami, rukolą i ulubionym sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Lipień - 88 kcal/100g