Lipień w piekarniku

lubisz ryby? Spróbuj Perły Sachalina-lipienia! To jest pyszne! To po prostu pyszna ryba! Dzisiaj chcę przedstawić Wam pieczone lipienie. Ryba według tego przepisu jest delikatna, soczysta i aromatyczna, a proces gotowania jest niezwykle prosty. Podoba mi się i nie do końca zwykły sposób serwowania tego dania-teraz często go ćwiczę)
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 8 % 2 g
węglowodany 29 % 7 g
103 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

pierwszym etapem gotowania jest przygotowanie samej ryby:

1. Oczyść lipień z łusek, wypatrosz i spłucz. To bardzo delikatna ryba, więc rób to tak delikatnie, jak to możliwe.
2. Sól i pieprz przygotowane tusze.

następnym krokiem jest przygotowanie ryby do pieczenia:

3. Drobno posiekaj świeże warzywa i włóż je do ryby.
4. Zawiń rybę w folię. Ważne jest, aby owinąć go folią, aby sok nie wyciekł podczas pieczenia.
5. Umieść rybę owiniętą folią w piekarniku i piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
6. Podawaj rybę z chrupiącymi grzankami, rukolą i ulubionym sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Lipień - 88   kcal/100g

Podobne przepisy