skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Produkty do gotowania
Krok 2:

Rozgrzej piekarnik do 200C stopni.Filet z kurczaka umyć i pokroić wzdłuż na 4 steki. Pokonaj powstałe steki młotkami kuchennymi, solą i pieprzem. Następnie wyciśnij czosnek przez czosnek i potrzyj z obu stron. Rozłóż steki w formie.
Krok 3:

Obierz i zetrzyj marchewki na średniej tarce. Drobno posiekaj cebulę. Pokrój pieprz na małe prostokąty.Pokrój pomidory koktajlowe na ćwiartki.
Krok 4:

Cukinię kroimy w cienkie paski.
Krok 5:

Zetrzyj ser.
Krok 6:

Wymieszaj wszystkie posiekane składniki. Dodaj do nich zieloną fasolkę. Użyłem zamrożonego, przed dodaniem spłukałem go pod zimną wodą. Trochę solimy warzywa, dobrze mieszamy i rozprowadzamy na filecie z kurczaka.
Krok 7:

Posyp wszystko startym serem i dodaj trochę wody wokół krawędzi.
Krok 8:

Włóż do nagrzanego piekarnika do 200C stopni i piecz przez 40 minut lub do miękkości.
Krok 9:

Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g

