serniki z nadzieniem jabłkowym w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Twaróg (u mnie 9%) przetrzeć przez sito
Krok 2:
Dodaj semolinę, jajka, sól, cukier. Wszystko wymieszać
Krok 3:
Pozostaw na 10 minut. Wlej semolinę lub mąkę na stół
Krok 4:
Uformuj okrąg, ułóż nadzienie, mam puste ciasto, które zwijam na zimę w sezonie jabłkowym. Możesz użyć jabłek-obierz skórkę , pokrój, posyp piaskiem i pozostaw na patelni na małym ogniu. Możesz włożyć czekoladę. Nadzienie może być dowolne
Krok 5:
Zamknij innym kółkiem. Uwielbiam robić serniki Duże, więcej nadzienia i łatwiejsze do zrobienia. Można zrobić małe, można użyć foremek do muffinek
Krok 6:
Umieść na blasze do pieczenia na papierze do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180°
Krok 7:
Piec min 20. Wyjmujemy z piekarnika i możemy jeść
Krok 8:
Można z kwaśną śmietaną. Pyszne gorące i zimne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g