makrela z warzywami w piekarniku w folii pieczona

taka ryba - zarówno na obiad, jak i na wakacje. I ziemniaki przy niej! Pyszność! I prawda, do takiego przepisu dodatki są potrzebne tylko w postaci lekkiej sałatki (jeśli jest to święto lub cała rodzina odwiedza w niedzielę) lub jakiegoś słoika z zimowym preparatem (na przykład lecho lub solony pomidor). I tak - ryba jest smaczna, a ziemniaki są smażone, a skórka sera ku radości wszystkich!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 34 % 11 g
197 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz i pokrój ziemniaki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej olej na patelni i usmaż ziemniaki z marchewką na dużym ogniu, aż będą chrupiące. Zamiast mrożonej marchewki dla niemowląt możesz wziąć jedną zwykłą i nie mrożoną.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż warzywa na folii i spłaszcz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż rybę na wierzchu (wypatroszoną i umytą).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wszystko posolić i doprawić. Nie zapomnij o dolnej stronie i brzuchu makreli.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obficie polej wszystko majonezem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Warzywa zmiażdżyć serem. Włóż trochę sera do ryby.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zrób boki z folii, przenieś rybę z warzywami i folią na blachę do pieczenia. Przykryj górę kolejnym kawałkiem folii i zawiń jej krawędź pod dolną folią. Gotuj rybę w tej formie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie otwórz folię i gotuj przez kolejne 20 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś półmisek na półmisek.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Udekoruj zielenią.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy