mięso łosia z boczkiem w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dokładnie umyty i wysuszony kawałek łosia natrzyj solą i przyprawami ze wszystkich stron. Obierz czosnek, pokrój w plastry i Naszprycuj łosia, wykonując nacięcia.
Krok 2:
Owinąć mocno boczek łosia, zawiązać nicią.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny, usmaż zawinięty kawałek na złoty kolor z obu stron.
Krok 4:
Wyłóż blachę do pieczenia folią, którą posmaruj masłem. Połóż na nim smażony kawałek łosia, zawiń go w folię.
Krok 5:
Piecz mięso w temperaturze 80 stopni (ważne jest, aby temperatura nie przekraczała 90 stopni) przez 5 godzin.
Krok 6:
Wyjmij gotowe mięso z folii, pozwól mu lekko ostygnąć i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Łosiatyna - 100 kcal/100g