gromadnik w piekarniku. Smaczne i proste
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj rybę pod bieżącą wodą, nie możesz jej wypatroszyć. Wysuszyć na ręczniku papierowym.
Krok 2:
Wyłóż blachę do pieczenia folią. Nasmaruj folię oliwą z oliwek i ostrożnie ułóż rybę. Ponownie lekko posmaruj rybę olejem. Sól i pieprz do smaku. W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni umieść blachę do pieczenia na 15 minut. Po upływie czasu wyłącz piekarnik, odczekaj 5-10 minut, wyjmij blachę do pieczenia i wyjmij gorącą rybę.
Krok 3:
Połóż rybę ostrożnie na talerzu, możesz ozdobić gałązką pietruszki lub koperku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g