gromadnik w piekarniku. Smaczne i proste

Łatwy i szybki przepis na zrobienie gromadnika! Ryba okazuje się delikatna, nie sucha, smaczna.
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 0 % 0 g
152 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj rybę pod bieżącą wodą, nie możesz jej wypatroszyć. Wysuszyć na ręczniku papierowym.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyłóż blachę do pieczenia folią. Nasmaruj folię oliwą z oliwek i ostrożnie ułóż rybę. Ponownie lekko posmaruj rybę olejem. Sól i pieprz do smaku. W rozgrzanym piekarniku do 180 stopni umieść blachę do pieczenia na 15 minut. Po upływie czasu wyłącz piekarnik, odczekaj 5-10 minut, wyjmij blachę do pieczenia i wyjmij gorącą rybę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż rybę ostrożnie na talerzu, możesz ozdobić gałązką pietruszki lub koperku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Gromadnik - 113   kcal/100g

Podobne przepisy