noworoczne kotlety z serem i pieczarkami w piekarniku

pyszny kurczak z grzybami zawsze będzie godny na każdym stole! Takie kotlety są idealne zarówno na wakacje, jak i na rodzinny obiad. Przygotowanie ich jest dość szybkie i proste, ale jakie to pyszne! Gotuj takie danie częściej i zachwyć swoich bliskich!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 14 g
tłuszcze 36 % 9 g
węglowodany 8 % 2 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smaż na patelni przez kilka minut na złoty kolor, a następnie rozłóż na nim grzyby

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Solim

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Perchim

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Filet z kurczaka kroimy, zwykle mam 6 kotletów z jednego fileta

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś pokrojony filet do torby i pokonaj z obu stron

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do tego czasu grzyby są już smażone, zwykle potrzebują na to 10-15 minut

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś filety do naczynia do pieczenia

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Sól, pieprz

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż smażone grzyby na wierzchu

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie posmaruj kwaśną śmietaną

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Trzy sery

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp nasze kotlety grzybowe serem. Piec w 180-190 stopniach przez 20 minut

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Nasze kotlety z pieczarkami i serem są gotowe

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Russula - 17   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy