noworoczne kotlety z serem i pieczarkami w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 3:

Smaż na patelni przez kilka minut na złoty kolor, a następnie rozłóż na nim grzyby
Krok 4:

Solim
Krok 5:

Perchim
Krok 6:

Filet z kurczaka kroimy, zwykle mam 6 kotletów z jednego fileta
Krok 7:

Przenieś pokrojony filet do torby i pokonaj z obu stron
Krok 8:

Do tego czasu grzyby są już smażone, zwykle potrzebują na to 10-15 minut
Krok 9:

Przenieś filety do naczynia do pieczenia
Krok 10:

Sól, pieprz
Krok 11:

Rozłóż smażone grzyby na wierzchu
Krok 12:

Następnie posmaruj kwaśną śmietaną
Krok 13:

Trzy sery
Krok 14:

Posyp nasze kotlety grzybowe serem. Piec w 180-190 stopniach przez 20 minut
Krok 15:

Nasze kotlety z pieczarkami i serem są gotowe
Krok 16:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Russula - 17 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g


