dorsz z warzywami w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj cytryny i pokrój je na 4 kliny. Umyj pomidory koktajlowe i pokrój je na pół. Drobno posiekaj natkę pietruszki, powinieneś dostać 6 łyżek. l filety z dorsza podzielone na 4 porcje, umyte i wysuszone. Przygotuj 4 małe rękawy do pieczenia. Do każdego włożyć porcję ryby, 4 pomidory, sok z ćwiartki cytryny, łyżkę oleju i łyżkę zieleni. Sól i pieprz. Włóż do piekarnika. 180 stopni i 15 minut. Podawać i podawać. Posyp pozostałymi ziołami lub podawaj na osobnym talerzu z solą. Ryba jest dobra zarówno sama w sobie z kromką świeżego chleba, jak i w duecie ze zbożami i ziemniakami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Filet z dorsza - 80 kcal/100g