dorsz z warzywami w piekarniku

zdrowe i smaczne ryby, tak z warzywami, tak piękne i porcjowane! Wow! Dorsz z warzywami w piekarniku, pieczony porcjami w pięknych torebkach kopertowych - to świąteczny obiad, pyszny rodzinny obiad i tylko powód do rozpieszczania siebie i krewnych.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 10 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 7 % 1 g
86 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

umyj cytryny i pokrój je na 4 kliny. Umyj pomidory koktajlowe i pokrój je na pół. Drobno posiekaj natkę pietruszki, powinieneś dostać 6 łyżek. l filety z dorsza podzielone na 4 porcje, umyte i wysuszone. Przygotuj 4 małe rękawy do pieczenia. Do każdego włożyć porcję ryby, 4 pomidory, sok z ćwiartki cytryny, łyżkę oleju i łyżkę zieleni. Sól i pieprz. Włóż do piekarnika. 180 stopni i 15 minut. Podawać i podawać. Posyp pozostałymi ziołami lub podawaj na osobnym talerzu z solą. Ryba jest dobra zarówno sama w sobie z kromką świeżego chleba, jak i w duecie ze zbożami i ziemniakami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Filet z dorsza - 80   kcal/100g

Podobne przepisy