jabłka miodowe w piekarniku

ty i twoje dzieci pokochacie ten przysmak! Aby deser nie był zbyt słodki, lepiej użyć kwaśnych jabłek.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 15 g
71 kcal
IG: 60 / 0 / 40

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

dokładnie umyj jabłka. Możesz użyć dowolnego rodzaju jabłek, według własnego uznania, tylko powinny być całe (wymagane). Odetnij podstawę jabłek. Usuń rdzeń nożem lub łyżeczką.

wypełniamy pustą przestrzeń naszych jabłek miodem. Ilość miodu zależy od wielkości jabłek, im większe jabłka, tym więcej miodu będziemy potrzebować.

przenosimy je do naczynia do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Pieczemy jabłka, aż skórka się pomarszczy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g

Podobne przepisy