kotlety z piersi kurczaka z pomidorami i serem w piekarniku

Przygotuj zdrowe i bardzo smaczne danie w zaledwie 30 minut i poczęstuj wszystkich! Pierś z kurczaka to produkt uniwersalny! Możesz przygotować z niego wiele pysznych potraw, które pokochają cała rodzina! Ten przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu, łatwy do przygotowania nawet przy wyjściu z pracy, ale jest bardzo smaczny, piękny i zdrowy, a pieczenie w piekarniku pozwoli zaoszczędzić więcej składników odżywczych przy minimalnej ilości kalorii. Spróbuj!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 17 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 8 % 2 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Niezbędne składniki (z piersi wcześniej zdjąłem skórę i odciąłem kość - można ją wykorzystać w bulionie)

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety kroimy na porcje o grubości około 1 cm

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Składamy paczkę i bijemy z obu stron - w torbie jest to bardzo szybkie i wygodne!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś ubity filet do naczynia do pieczenia. Jeśli masz taką samą nieprzywierającą formę jak moja, nie musisz smarować olejem!

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Sól, pieprz, możesz dodać dowolne przyprawy do smaku

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidor kroimy na pół i kroimy w cienkie plasterki (wystarczył mi jeden duży pomidor)

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż talerze pomidora na filecie

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do śmietany wyciśnij czosnek i wymieszaj

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj powstałym sosem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Trzy sery na grubej tarce

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp serem naszą pierś kotleta i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    W międzyczasie posiekaj warzywa

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po 20 minutach moja pierś z kotleta jest gotowa, pozostaje tylko posypać świeżymi ziołami

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Oto takie piękno, które mamy

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    A oto zdjęcie w przekroju. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy