skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Niezbędne składniki (z piersi wcześniej zdjąłem skórę i odciąłem kość - można ją wykorzystać w bulionie)
Krok 2:
Filety kroimy na porcje o grubości około 1 cm
Krok 3:
Składamy paczkę i bijemy z obu stron - w torbie jest to bardzo szybkie i wygodne!
Krok 4:
Przenieś ubity filet do naczynia do pieczenia. Jeśli masz taką samą nieprzywierającą formę jak moja, nie musisz smarować olejem!
Krok 5:
Sól, pieprz, możesz dodać dowolne przyprawy do smaku
Krok 6:
Pomidor kroimy na pół i kroimy w cienkie plasterki (wystarczył mi jeden duży pomidor)
Krok 7:
Połóż talerze pomidora na filecie
Krok 8:
Do śmietany wyciśnij czosnek i wymieszaj
Krok 9:
Posmaruj powstałym sosem
Krok 10:
Trzy sery na grubej tarce
Krok 11:
Posyp serem naszą pierś kotleta i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut
Krok 12:
W międzyczasie posiekaj warzywa
Krok 13:
Po 20 minutach moja pierś z kotleta jest gotowa, pozostaje tylko posypać świeżymi ziołami
Krok 14:
Oto takie piękno, które mamy
Krok 15:
A oto zdjęcie w przekroju. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g