Barabulka z oliwkami i papryką w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Odetnij skórkę z cytryny, zetrzyj ją na tarce. Wyciśnij sok z cytryny do osobnego pojemnika.
2. Wlej białe wino do soku.
3. Obierz i posiekaj czosnek.
4. Usuń łodygę i nasiona z papryki, pokrój paprykę w paski.
5. Oczyść rybę, usuń skrzela, wnętrzności, dobrze spłucz.
6. Następnie włóż rybę do naczynia do pieczenia.
7. Dodaj do niego posiekany czosnek, paprykę, oliwki.
8. Posyp wszystko solą i pieprzem, polej mieszanką wina i soku z cytryny.
9. Na wierzch posypać skórką, skropić oliwą z oliwek.
10. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Barabulka - 117 kcal/100g