korzeń selera z przyprawami w piekarniku

niezwykle smaczny dodatek-idealny do ryb i mięsa! Korzeń selera przygotowany w ten sposób okazuje się bardzo smaczny i całkowicie niezwykły. Wspaniały dodatek, ale może być niezależnym daniem, na przykład ze śmietaną i ziołami. Jeśli jeszcze nie próbowałeś korzenia selera, nadszedł czas, aby to zrobić, na przykład przygotowując go do tego przepisu. To bardzo smaczny produkt i od dawna jestem jego fanem! Na pewno ci się spodoba.
OluszAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 44 % 7 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

seler należy umyć, obrać i pokroić w paski.
Dodaj wszystkie przyprawy, musztardę, sól i olej do posiekanego selera, wymieszaj.
ułóż równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez 20-30 minut w rozgrzanym piekarniku do 200-220 stopni.
co 10 minut gotowania wymieszaj seler szpatułką.

gotowe! Świetny dodatek do mięsa i ryb. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Musztarda Dijon - 143   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy