korzeń selera z przyprawami w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
seler należy umyć, obrać i pokroić w paski.
Dodaj wszystkie przyprawy, musztardę, sól i olej do posiekanego selera, wymieszaj.
ułóż równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez 20-30 minut w rozgrzanym piekarniku do 200-220 stopni.
co 10 minut gotowania wymieszaj seler szpatułką.
gotowe! Świetny dodatek do mięsa i ryb. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g