telapia pieczona w piekarniku z papryką

sok z tego dania leje się rzeką! A zapach rozprzestrzenia się po całym mieszkaniu!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 10 % 2 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
W dni powszednie my, gospodynie domowe, nie chcemy po stresującym dniu pracy lub przebywaniu z dzieckiem gotować skomplikowanego, wymagającego dużej energii posiłku. Dlatego najlepszym przepisem kulinarnym na przygotowanie potrawy w ciągu tygodnia jest telapia pieczona w piekarniku. Zacznijmy więc od właściwego wyboru filetów telapia. Pamiętaj - nigdy nie bierz ryb w glazurze( skorupce wodnej), ponieważ masa wody może być bardzo duża i ostatecznie za nią zapłacisz. Dlatego radzę kupować tylko schłodzone filety rybne, a nie mrożone! I tak wybraliśmy rybę i przywieźliśmy do domu, teraz dokładnie myjemy ją pod bieżącą wodą. Teraz sól, pieprz i dopraw rybę do smaku i włóż do ogniotrwałych naczyń. Następnie obieramy cebulę i kroimy cebulę, paprykę i marynatę w małe paski. Wszystkie te warzywa mieszamy i lekko smażymy na średnim ogniu w oleju. Następnie warzywa układamy równą warstwą na rybie, podlewamy majonezem i posypujemy startym serem. Teraz włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i gotuj przez 30-35 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Tilapia - 103   kcal/100g

Podobne przepisy