telapia pieczona w piekarniku z papryką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
W dni powszednie my, gospodynie domowe, nie chcemy po stresującym dniu pracy lub przebywaniu z dzieckiem gotować skomplikowanego, wymagającego dużej energii posiłku. Dlatego najlepszym przepisem kulinarnym na przygotowanie potrawy w ciągu tygodnia jest telapia pieczona w piekarniku. Zacznijmy więc od właściwego wyboru filetów telapia. Pamiętaj - nigdy nie bierz ryb w glazurze( skorupce wodnej), ponieważ masa wody może być bardzo duża i ostatecznie za nią zapłacisz. Dlatego radzę kupować tylko schłodzone filety rybne, a nie mrożone! I tak wybraliśmy rybę i przywieźliśmy do domu, teraz dokładnie myjemy ją pod bieżącą wodą. Teraz sól, pieprz i dopraw rybę do smaku i włóż do ogniotrwałych naczyń. Następnie obieramy cebulę i kroimy cebulę, paprykę i marynatę w małe paski. Wszystkie te warzywa mieszamy i lekko smażymy na średnim ogniu w oleju. Następnie warzywa układamy równą warstwą na rybie, podlewamy majonezem i posypujemy startym serem. Teraz włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i gotuj przez 30-35 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Tilapia - 103 kcal/100g