ciasto bananowe z bananami w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz banany i zamień je widelcem w papkę. Teraz ubij masło z cukrem mikserem, włóż banany, wlej mleko, sól, cukier waniliowy. Włącz mikser i przy niskiej prędkości zaczynamy wbijać jedno jajko do masy. Wcześniej przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i wlewamy do masy bananowej, otrzymujemy ciasto bez grudek. Pozostaje tylko upiec babeczkę w piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około czterdzieści minut. Lepiej jest użyć okrągłego kształtu. Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Łatwo zrozumiesz, czy udało Ci się przepis na ciasto bananowe ze zdjęciem pomoże Ci w tej sprawie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g