pieczony dorsz w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Cóż, moja mama nauczyła mnie gotować dorsza gotowanego w piekarniku. Wszystko do hańby jest proste: oderwij skórę dorsza, jeśli nie możesz tego zrobić za pierwszym razem, zostaw to tak, jak jest, poprawisz się później. Usuwamy kości, kroimy na porcje. Sól i pieprz każdy kawałek osobno, ale staraj się nie przesadzać. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Połóż rybę na wysmarowanej olejem patelni, posyp ją cebulą, a teraz polej majonezem. Teraz możesz umieścić nasz przedmiot w lodówce na 30 minut, ale jeśli nie ma czasu, włóż go do piekarnika. Piekarnik powinien być rozgrzany do 200. Nasz dorsz piecze się przez 30 minut. Z reguły zaleca się podawanie ryb na stole z ryżem, ale można spróbować z tłuczonymi ziemniakami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g