pieczony dorsz w piekarniku

dorsz - ryba jest delikatna, ale zdrowa i lekka! Dobra na obiad! Mogę podzielić się przepisem kulinarnym, którego nauczyłem się od mojej mamy po ślubie. Założę się, że wszystkie młode gospodynie domowe mają problemy z gotowaniem, które zmieniają swój status życiowy jako wolna dziewczyna na status zamężnej damy. Trudno przyzwyczaić się do tego, że teraz sama musisz gotować śniadania-obiady-kolacje, najważniejsze jest to, że mama przygotowywała śniadanie, a teraz sama musisz wstać wcześniej. Jedzenie jest ogólnie problemem, a jeśli nie zbadałeś jeszcze w pełni preferencji wybranego, problem jest podwójny. Dlatego chcę powiedzieć: słodkie dziewczyny uczą się gotować coś prostego. Kilka zup, które gotują się przez 40 minut i są pyszne, jakbyś spędził na nich 3 godziny, kilka drugich dań z mięsa, kilka z ryb. Sałatki są w osobnej linii, ale nie stają się z tego ważne.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

Cóż, moja mama nauczyła mnie gotować dorsza gotowanego w piekarniku. Wszystko do hańby jest proste: oderwij skórę dorsza, jeśli nie możesz tego zrobić za pierwszym razem, zostaw to tak, jak jest, poprawisz się później. Usuwamy kości, kroimy na porcje. Sól i pieprz każdy kawałek osobno, ale staraj się nie przesadzać. Obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Połóż rybę na wysmarowanej olejem patelni, posyp ją cebulą, a teraz polej majonezem. Teraz możesz umieścić nasz przedmiot w lodówce na 30 minut, ale jeśli nie ma czasu, włóż go do piekarnika. Piekarnik powinien być rozgrzany do 200. Nasz dorsz piecze się przez 30 minut. Z reguły zaleca się podawanie ryb na stole z ryżem, ale można spróbować z tłuczonymi ziemniakami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy