skład / składniki
metoda gotowania
więc bierzemy Gęś, dobrze ją umyć i natrzeć solą, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Następnie wykonujemy nadzienie. Na przykład lubię ryż lub kaszę gryczaną. I patrzysz, co lubisz bardziej.Gotuj do połowy ugotowanego. Następnie musisz również zrobić smażenie cebuli i marchewki. Dodaj sól i pieprz, a także masło. Faszerujemy naszą Gęś. Jeśli gotujesz w kaczątku, nie możesz go zszyć. Ale jeśli na przykład w rękawie, lepiej to zrobić, w przeciwnym razie cała nasza owsianka wyjdzie.Na wierzchu posmaruj śmietaną, ale bardziej lubię majonez. Wtedy skórka jest chrupiąca. Cóż, teraz do piekarnika. Ale pamiętaj, że gęś musi tam być przez długi czas, w przeciwnym razie będzie twarda. Na przykład nasze babcie, kiedy gotowały to jedzenie w wioskach, ptak stał całą noc w wypalonym piecu.
podawaj osobno owsiankę z kawałkami mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Gęsi tłuszcz - 930 kcal/100g
- Gęś kategorii i - 238 kcal/100g
- Gęś II kategorii - 317 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g