gęś w piekarniku z kaszą po tatarsku

co może być smaczniejszego niż pieczona gęś? Idealny na święta! Co może smakować lepiej niż pieczona gęś, ale jeśli zrobisz nadzienie zbożowe, będzie to zarówno dodatek, jak i mięso, dwa w jednym. Co więcej, owsianka okazuje się bardzo smaczna, nasączona tłuszczem.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 24 g
tłuszcze 28 % 13 g
węglowodany 20 % 9 g
258 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

więc bierzemy Gęś, dobrze ją umyć i natrzeć solą, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz. Następnie wykonujemy nadzienie. Na przykład lubię ryż lub kaszę gryczaną. I patrzysz, co lubisz bardziej.Gotuj do połowy ugotowanego. Następnie musisz również zrobić smażenie cebuli i marchewki. Dodaj sól i pieprz, a także masło. Faszerujemy naszą Gęś. Jeśli gotujesz w kaczątku, nie możesz go zszyć. Ale jeśli na przykład w rękawie, lepiej to zrobić, w przeciwnym razie cała nasza owsianka wyjdzie.Na wierzchu posmaruj śmietaną, ale bardziej lubię majonez. Wtedy skórka jest chrupiąca. Cóż, teraz do piekarnika. Ale pamiętaj, że gęś musi tam być przez długi czas, w przeciwnym razie będzie twarda. Na przykład nasze babcie, kiedy gotowały to jedzenie w wioskach, ptak stał całą noc w wypalonym piecu. 
podawaj osobno owsiankę z kawałkami mięsa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy