Falafel pieczony w piekarniku

Na Zewnątrz budzi wątpliwości? Przeczytaj przepis! Ślinka natychmiast spłynie!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 75 % 21 g
121 kcal
IG: 62 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 40 min
ten przepis na Falafel pieczony w piekarniku przeczytałem w książce kucharskiej kuchni arabskiej. To danie kuchni arabskiej, to smażone kulki z puree z roślin strączkowych (fasola, fasola), które są przyprawione przyprawami. To niesamowite jedzenie z kuchni arabskiej, zawiera bardzo przydatne substancje dla zdrowia ludzkiego-białka – a także minerały, które znacznie zmniejszają możliwość chorób serca i raka oraz spowalniają proces więdnięcia skóry. Możesz przygotować Falafel pieczony w piekarniku w następujący sposób: ciecierzycę należy najpierw namoczyć przez około osiem godzin. Rozgrzej piekarnik. W kombajnie musisz wymieszać ciecierzycę z pozostałymi składnikami, z wyjątkiem jajka. Musisz przewinąć wszystko do masy. Następnie włóż do talerza, dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. I usuń 15 minut na bok. Podziel masę na równe 16 części. Uformuj kulki. Połóż je na blasze do pieczenia, która została wcześniej Naoliwiona. Piec przez 10 minut, aż Falafel lekko się zrumieni. Gotowy posiłek należy podawać natychmiast z pita, również ze słonymi lub świeżymi warzywami, hummusem. Bardzo smaczny jest falafel z sosem jogurtowym. Do sosu należy wycisnąć czosnek do jogurtu, dodać pieprz, sól, trochę soku z cytryny i dokładnie wymieszać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Placek przaśny - 263   kcal/100g
  • Tortilla żytnia - 375   kcal/100g
  • Tortilla - 263   kcal/100g

Podobne przepisy