pieczony sandacz w piekarniku

właściwie Jedzenie dla królów! Jak tylko spróbujesz, przekonasz się!
VallinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 10 % 2 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

dania rybne są nie tylko ozdobą każdej uczty, ale są również bardzo przydatne dla trawienia i ogólnego zdrowia, ponieważ wzmacniają naszą odporność. Ten przepis kulinarny wycinam z gazety, ponieważ przyciągnął mnie swoją prostotą, a jednocześnie świątecznością i wyrafinowaniem. To pyszne jedzenie może zadowolić każdego, nawet najbardziej wybrednych gości.
aby przygotować to danie, potrzebujemy kawałków filetów z sandacza bez skóry, solonych i pieprzowych. Formę do przygotowania sandacza należy lekko nasmarować masłem. W formie układamy filety rybne. Następnie obierz pomidory ze skóry i drobno posiekaj, a także posiekaj cebulę i natkę pietruszki. Filet rybny w formie napełnij białym wytrawnym winem, bulionem rybnym lub po prostu wodą. Dodaj cebulę, natkę pietruszki i pomidory. Przykryj formę folią na górze i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec około 15 minut, aż filety lekko się ugotują. Podczas gotowania ryby przygotowujemy sos do nalewania. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej (lub na ogniu). Wlej ocet do żółtek i ubij je przez 2-3 minuty. Kontynuując ubijanie żółtek, wlewaj stopniowo stopione masło, dodaj śmietanę do masy i ubijaj przez kolejne 2-3 minuty, aż będzie gładkie. Następnie wyjmij rąbek z piekarnika i rozłóż go z formy na blasze do pieczenia. Sos, w którym gotowano filety rybne, odsącz i podpal i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje do jednorodnej masy sosowej. Następnie mieszamy go z przygotowaną przez nas masą z ubitymi żółtkami. Wymieszaj i napełnij filety rybne tą masą na blasze do pieczenia. Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut, aż ryba ładnie się zrumieni na wierzchu.
po określonym czasie wyjmij rybę z piekarnika, ostudź trochę i pokrój na porcje.
nasze jedzenie jest gotowe!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy