skład / składniki
metoda gotowania
dania rybne są nie tylko ozdobą każdej uczty, ale są również bardzo przydatne dla trawienia i ogólnego zdrowia, ponieważ wzmacniają naszą odporność. Ten przepis kulinarny wycinam z gazety, ponieważ przyciągnął mnie swoją prostotą, a jednocześnie świątecznością i wyrafinowaniem. To pyszne jedzenie może zadowolić każdego, nawet najbardziej wybrednych gości.
aby przygotować to danie, potrzebujemy kawałków filetów z sandacza bez skóry, solonych i pieprzowych. Formę do przygotowania sandacza należy lekko nasmarować masłem. W formie układamy filety rybne. Następnie obierz pomidory ze skóry i drobno posiekaj, a także posiekaj cebulę i natkę pietruszki. Filet rybny w formie napełnij białym wytrawnym winem, bulionem rybnym lub po prostu wodą. Dodaj cebulę, natkę pietruszki i pomidory. Przykryj formę folią na górze i umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piec około 15 minut, aż filety lekko się ugotują. Podczas gotowania ryby przygotowujemy sos do nalewania. Rozpuść masło w kuchence mikrofalowej (lub na ogniu). Wlej ocet do żółtek i ubij je przez 2-3 minuty. Kontynuując ubijanie żółtek, wlewaj stopniowo stopione masło, dodaj śmietanę do masy i ubijaj przez kolejne 2-3 minuty, aż będzie gładkie. Następnie wyjmij rąbek z piekarnika i rozłóż go z formy na blasze do pieczenia. Sos, w którym gotowano filety rybne, odsącz i podpal i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje do jednorodnej masy sosowej. Następnie mieszamy go z przygotowaną przez nas masą z ubitymi żółtkami. Wymieszaj i napełnij filety rybne tą masą na blasze do pieczenia. Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut, aż ryba ładnie się zrumieni na wierzchu.
po określonym czasie wyjmij rybę z piekarnika, ostudź trochę i pokrój na porcje.
nasze jedzenie jest gotowe!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g