cukinia z pomidorami w piekarniku pod serem

świetna przekąska w oryginalnym designie! Drogie hostessy, chcę podzielić się z wami bardzo prostym przepisem kulinarnym. Ta przystawka jest idealna do dań mięsnych, a ja bardzo ją uwielbiam jako niezależne danie. Nie podam dokładnych proporcji, ponieważ wszystko zależy od Twojego gustu, zawsze robię to "na oko". Jeśli nie dodasz sera, to danie z cukinii i pomidorów można bezpiecznie przypisać kategorii dietetycznej. Ale. Wtedy nie będzie tak smacznie.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 27 % 4 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

cukinię umyć i pokroić w plastry o grubości około 1,5-2 cm jeśli są stare - pamiętaj o usunięciu skóry i nasion, zawsze gotuję całkowicie młodą cukinię.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Posmaruj blachę do pieczenia masłem. Kawałki cukinii dobrze posolić i pieprzyć z obu stron i ułożyć na blasze do pieczenia. Piec na średnim poziomie w piekarniku przez 7 minut.
pomidory są również krojone w plasterki. Na każdym plasterku cukinii ułóż plasterek pomidora i piecz w piekarniku przez kolejne 5 minut.
zetrzyj ser na grubej tarce. Wyjmij cukinię z piekarnika, posyp serem i włóż do wyłączonego piekarnika, aby tylko ser się stopił.
możesz podawać z posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy