ryba pieczona w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowaną rybę (wcześniej obraną) posyp sokiem z cytryny i moczyć przez 30 minut. Pokrój cebulę w pierścienie,zapisz ją w większości. Dodaj marchewki, seler, wstępnie posiekane i lekko je usmaż. Następnie dodaj pomidory, czosnek, przyprawy, starannie pokrojone w plasterki i wymieszaj. Włóż warzywa do formy i połóż na nich rybę, skrop olejem i dodaj trochę gorącej wody i zacznij piec, aż będzie całkowicie ugotowany. Jedzenie jest gotowe do podania!
ryba pieczona w piekarniku jest posypana drobno posiekanymi ziołami i podawana do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g