ryba pieczona w piekarniku

miłośnicy ryb będą zachwyceni! Proste, szybkie i z duszą! Chcę zapewnić Ci prosty przepis kulinarny na gotowanie ryb w piekarniku, który powie Ci, jak gotowana jest ryba pieczona w piekarniku. Przejdźmy do rozważenia przepisu i wyjaśnienia jego subtelności w procesie gotowania. Do tego dania nadaje się każda ryba, zarówno rzeczna, jak i morska.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 63 % 12 g
węglowodany 32 % 6 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

przygotowaną rybę (wcześniej obraną) posyp sokiem z cytryny i moczyć przez 30 minut. Pokrój cebulę w pierścienie,zapisz ją w większości. Dodaj marchewki, seler, wstępnie posiekane i lekko je usmaż. Następnie dodaj pomidory, czosnek, przyprawy, starannie pokrojone w plasterki i wymieszaj. Włóż warzywa do formy i połóż na nich rybę, skrop olejem i dodaj trochę gorącej wody i zacznij piec, aż będzie całkowicie ugotowany. Jedzenie jest gotowe do podania!
ryba pieczona w piekarniku jest posypana drobno posiekanymi ziołami i podawana do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy