pierogi w garnku w piekarniku

niesamowity przepis na robienie ulubionych domowych pierogów.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 57 % 13 g
123 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

to jest pyszne i szybkie jedzenie! Całkiem smaczne i można nawet powiedzieć, że świąteczne, pierogi. Przepisy kulinarne ich przygotowania-cała masa. I zaoferuję ci dzisiaj opcję "chudą" - pierogi w garnku z grzybami.
jakoś koledzy przyszli do nas, studentów, przynosząc ze sobą całą paczkę pierogów sklepowych. Przygotowaliśmy je w sposób, który teraz opiszę, i były bardzo jadalne, zostały zmiażdżone w jednej chwili ze stołu.
więc zróbmy pierogi całkiem małe - gdzieś w połowie tradycyjnego "kalibru". Pierogi po smażeniu nie rozpadają się, stając się gęste po smażeniu.
więc smaż pierogi na maśle, aż będą lekko rumiane ze wszystkich stron. To, powtarzamy, jest konieczne. W końcu smażenie nie tylko nada im dodatkowy smak, ale także dodatkową twardość. Ale co najważniejsze, pieczenie nie pozwoli im sklejać się podczas duszenia w piekarniku.
raz napełniłem pierogi kwaśną śmietaną i zacząłem dusić w piekarniku. Nikomu się to nie podobało. W końcu śmietana, rozproszona w bulionie,nie dała się uformować. Chociaż mąż był zachwycony tą opcją.
teraz ugotuj bulion warzywny. Aby to zrobić, włóż marchewkę i cebulę, grubo posiekane, a także laur, pieprz i pęczek pietruszki do 700 ml wrzącej wody. Posolić trochę i gotować przez około 20 minut, aż pierogi i grzyby będą smażone. Odcedź gotowy bulion.
pieczarki kroimy na talerze, smażymy na maśle i robimy to na tej samej patelni, na której smażone były pierogi.
równomiernie ułóż pierogi i grzyby w czterech garnkach i zalej je bulionem. Uwaga-nie zamykamy pokrywy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na pół godziny.
podawaj w doniczkach lub włóż pierogi do głębokiego talerza.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pierogi - 255   kcal/100g

Podobne przepisy