Pizza Margarita w piekarniku

prosta, łatwa pizza to idealna przekąska na pyszną przekąskę. Wielu wydaje się, że gotowanie włoskich potraw jest bardzo kosztowne. Ale nie wszyscy wiedzą, że można znacznie zmniejszyć koszty tradycyjnego włoskiego jedzenia tylko kupując ser mozzarella wyprodukowany w Rosji i sadząc gałązkę bazylii w doniczce. Tak właśnie zrobiłem, a teraz moja rodzina chętnie ucztuje na całej różnorodności włoskich potraw. Pizza Margherita przepis, który zasługuje na to, aby dowiedzieć się o nim więcej osób.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 14 % 7 g
węglowodany 67 % 33 g
224 kcal
IG: 3 / 0 / 97

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

więc zaczynamy robić pizzę Marcarita od zagniatania ciasta. Pozwól mu parzyć przez godzinę, aby się podniósł. Gdy ciasto będzie gotowe, rozwałkuj je na stole. Następnie przenosimy go na blachę do pieczenia pokrytą wcześniej oliwą z oliwek. Przejdźmy do nadzienia. Posmaruj ciasto oliwą z oliwek, pokrój mozzarellę w drobną kostkę i połóż na całej powierzchni ciasta, dodaj sól do sera i pieprz do smaku, równomiernie ułóż 9 liści bazylii. Następnie pokrój pomidory w cienkie pierścienie i ułóż równą warstwę na cieście. Teraz możesz umieścić naszą pizzę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 15-20 minut. Po przygotowaniu pizzy Margarita udekoruj ją pozostałymi listkami bazylii.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy