Pizza Margarita w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy robić pizzę Marcarita od zagniatania ciasta. Pozwól mu parzyć przez godzinę, aby się podniósł. Gdy ciasto będzie gotowe, rozwałkuj je na stole. Następnie przenosimy go na blachę do pieczenia pokrytą wcześniej oliwą z oliwek. Przejdźmy do nadzienia. Posmaruj ciasto oliwą z oliwek, pokrój mozzarellę w drobną kostkę i połóż na całej powierzchni ciasta, dodaj sól do sera i pieprz do smaku, równomiernie ułóż 9 liści bazylii. Następnie pokrój pomidory w cienkie pierścienie i ułóż równą warstwę na cieście. Teraz możesz umieścić naszą pizzę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na 15-20 minut. Po przygotowaniu pizzy Margarita udekoruj ją pozostałymi listkami bazylii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g