Wielkanocne ciasteczka morelowe

bardzo piękne i pyszne ciasteczka na Wielkanoc ozdobią każdy stół! Po prostu gotuj, okaże się dla każdej gospodyni domowej! Będzie wspaniałym dodatkiem do" wielkanocnego koszyka & quot;. Polecam wszystkim spróbować tego niezwykłego ciasteczka!
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu przepisy Wielkanocne 2016

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 79 % 46 g
268 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić Wielkanocne ciasteczka morelowe? Przygotuj nasze składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiękcz masło w kuchence mikrofalowej, dodaj cukier i zacznij ubijać mikserem. Dodaj jajka i mleko. Mieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zacznij dodawać stopniowo przesianą mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść ciasto. Powinien być miękki, elastyczny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwiń warstwę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Za pomocą szklanki zrób kubki około 7 cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I wyślij nasze podstawy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyjmij gotowe bazy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij nasze morele ze słoika i pozwól im dobrze wyschnąć. W tym czasie zrób lukier. Ubij białka, dodaj połowę cukru pudru i sok z cytryny. Następnie ubij, stopniowo dodając pozostały proszek, doprowadzając lukier do pożądanej konsystencji.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mam około 35 podstaw.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wynikowym lukrem pokryj nasze bazy i połóż morele na wierzchu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozostaw na noc, aby lukier wyschł.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Oto tacy przystojni ludzie, których mamy rano!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Idąc rano do kościoła, wkładamy nasze ciasta do pięknego pudełka.

piękny przepis na Wielkanoc! Będę szczęśliwy, jeśli użyjesz tego przepisu. Wesołych Świąt, drodzy forumowicze. Wesołej Wielkanocy!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

masło można stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Jak stopić masło w kuchence mikrofalowej?  pokrój masło na małe kawałki i umieść w specjalnym pojemniku. Aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju po podgrzaniu, przykryj naczynie z olejem ręcznikiem papierowym. Olej należy stopić przy najniższej mocy lub w trybie rozmrażania. Na początku wystarczy pięć sekund. Następnie, jeśli masło jeszcze się nie stopiło, Ustaw ponownie na 5 sekund i uruchom kuchenkę mikrofalową. Powtórz ten proces kilka razy, aż uzyskasz pożądany wynik.
jak prawidłowo stopić masło w kąpieli wodnej? potrzebne będą dwa pojemniki o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal / 100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Morele - 46   kcal/100g
  • Morele w puszkach - 50   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal / 100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy