Cake Crown

delikatne ciasto z koroną dla delikatnych dziewcząt. Zachwyć bliskich! Ciasto jest tak piękne, że szkoda jeść. Ponadto okazuje się bardzo smaczny. Czekoladowe ciastka biszkoptowe posmarowane delikatnym kremem - wspaniałe połączenie. Ciasto zachwyci wszystkich gości, zarówno dorosłych, jak i dzieci. Dekoracja stołu!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 17 % 10 g
węglowodany 73 % 44 g
312 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić ciasto, potrzebujesz mastyksu, kremu i kolorowych barwników spożywczych. Użyłem płynnego barwnika, ale możesz też wziąć suchy. Ciasto składa się z ciasteczek czekoladowych, które należy upiec z wyprzedzeniem. Zrób również koronę na dzień przed przygotowaniem ciasta. Przede wszystkim wydrukuj koronę, którą lubisz na arkuszu. Będzie to szablon do montażu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Owiń szablon wokół cylindrycznego przedmiotu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na wierzch owinąć pergaminem spożywczym i posmarować zmiękczoną margaryną.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Za pomocą prasy do ciasta do mastyksu lub w dowolny wygodny sposób wykonaj wałek do mastyksu (około 1,-2 mm grubości).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść ten wałek na podstawie korony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zrób wszystkie inne główne elementy Korony w ten sam sposób.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wykonaj i zainstaluj małe części korony. Pozwól koronie wyschnąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź czysty zwykły pędzel gwaszowy o odpowiedniej grubości. Srebrzystym barwnikiem spożywczym sproszkuj koronę z przodu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Delikatnie zdejmij koronę z cylindra i sproszkuj wnętrze. Pozostaw koronę do wyschnięcia na jeden dzień.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój schłodzone ciasta wzdłuż na dwie części. Przygotuj krem. Ubij schłodzoną śmietanę, mleko skondensowane mikserem, dodaj różowy barwnik spożywczy. z różowym barwnikiem spożywczym.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Złóż ciasto-ułóż ciasta, warstwa po warstwie, posmaruj je kremem. Posmaruj całe ciasto kremem i spłaszcz.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Aby udekorować ciasto kremem, weź dyszę jak na zdjęciu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Płynnymi ruchami w górę w dół nałóż wstążkę kremu u podstawy ciasta.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nałóż taśmę po taśmie w ten sam sposób.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Udekoruj ciasto na wierzchu spiralnie tą samą wstążką kremu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Umieść koronę na wierzchu. Delikatne ciasto jest gotowe zadowolić bliskich. Czas podać smakołyk do stołu.

jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.

 
opcje przygotowania ciasta na biszkopt można zobaczyć w tym miejscu i tutaj & nbsp; & nbsp;

jeśli używasz suchych barwników, rozpuść je zgodnie z Instrukcją w wódce, wtedy powierzchnia będzie błyszcząca lub w wodzie, wtedy ciasto nabierze matowego wyglądu. Nie ma potrzeby wstępnego rozpuszczania płynnych barwników żelowych. 

Ilość barwnika zależy od nasycenia koloru, który chcesz uzyskać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Mastyks - 393   kcal/100g

Podobne przepisy