skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić ciasto, potrzebujesz mastyksu, kremu i kolorowych barwników spożywczych. Użyłem płynnego barwnika, ale możesz też wziąć suchy. Ciasto składa się z ciasteczek czekoladowych, które należy upiec z wyprzedzeniem. Zrób również koronę na dzień przed przygotowaniem ciasta. Przede wszystkim wydrukuj koronę, którą lubisz na arkuszu. Będzie to szablon do montażu.
Krok 2:
Owiń szablon wokół cylindrycznego przedmiotu.
Krok 3:
Na wierzch owinąć pergaminem spożywczym i posmarować zmiękczoną margaryną.
Krok 4:
Za pomocą prasy do ciasta do mastyksu lub w dowolny wygodny sposób wykonaj wałek do mastyksu (około 1,-2 mm grubości).
Krok 5:
Umieść ten wałek na podstawie korony.
Krok 6:
Zrób wszystkie inne główne elementy Korony w ten sam sposób.
Krok 7:
Wykonaj i zainstaluj małe części korony. Pozwól koronie wyschnąć.
Krok 8:
Weź czysty zwykły pędzel gwaszowy o odpowiedniej grubości. Srebrzystym barwnikiem spożywczym sproszkuj koronę z przodu.
Krok 9:
Delikatnie zdejmij koronę z cylindra i sproszkuj wnętrze. Pozostaw koronę do wyschnięcia na jeden dzień.
Krok 10:
Pokrój schłodzone ciasta wzdłuż na dwie części. Przygotuj krem. Ubij schłodzoną śmietanę, mleko skondensowane mikserem, dodaj różowy barwnik spożywczy. z różowym barwnikiem spożywczym.
Krok 11:
Złóż ciasto-ułóż ciasta, warstwa po warstwie, posmaruj je kremem. Posmaruj całe ciasto kremem i spłaszcz.
Krok 12:
Aby udekorować ciasto kremem, weź dyszę jak na zdjęciu.
Krok 13:
Płynnymi ruchami w górę w dół nałóż wstążkę kremu u podstawy ciasta.
Krok 14:
Nałóż taśmę po taśmie w ten sam sposób.
Krok 15:
Udekoruj ciasto na wierzchu spiralnie tą samą wstążką kremu.
Krok 16:
Umieść koronę na wierzchu. Delikatne ciasto jest gotowe zadowolić bliskich. Czas podać smakołyk do stołu.
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
opcje przygotowania ciasta na biszkopt można zobaczyć
w tym miejscu
i
tutaj & nbsp; & nbsp;
jeśli używasz suchych barwników, rozpuść je zgodnie z Instrukcją w wódce, wtedy powierzchnia będzie błyszcząca lub w wodzie, wtedy ciasto nabierze matowego wyglądu. Nie ma potrzeby wstępnego rozpuszczania płynnych barwników żelowych.
Ilość barwnika zależy od nasycenia koloru, który chcesz uzyskać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g