skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki, aby zrobić kruche ciasto z twarogiem. Rozłóż masło wcześniej,aby zmiękło. Włącz piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.
Krok 2:
Weź naczynie do pieczenia 13 * 20 i wysokość 5 centymetrów, przykryj papierem do pieczenia. Aby to zrobić, wytnij prostokąt większy niż kształt. Umieść formę na środku papieru i obrysuj dno ołówkiem. Wytnij rogi po przekątnej do krawędzi zakreślonego kształtu.
Krok 3:
Usuń kształt i złóż krawędzie parami wzdłuż zamierzonego DNA. Najpierw długość, potem szerokość.
Krok 4:
Nasmaruj formę olejem roślinnym, aby Papier się nie wiercił. Włóż papierową formę, podnieś i przytnij krawędzie.
Krok 5:
W misce umieść miękkie masło i dodaj cukier. Ubij wszystko z dużą prędkością, aż będzie puszyste.
Krok 6:
Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj. Przesiej do miski z bitym masłem.
Krok 7:
Za pomocą miksera, z najmniejszą prędkością, wymieszaj wszystko na drobną miękisz. Nie próbuj tego ręcznie. Od ciepła rąk masło zaczyna się topić i zamiast drobnych okruchów pojawią się grudki, a to nie jest struktura takiego ciasta. Jeśli małe okruchy nie działają, dodawaj stopniowo mąkę do pożądanej struktury.
Krok 8:
Umyj jajka pod bieżącą ciepłą wodą i osusz. W głębokiej misce włóż twaróg, cukier i rozbij jajka. Zamiast twarogu można użyć masy twarogowej, wtedy nadzienie okaże się jeszcze delikatniejsze. Lub wstępnie przebij twaróg blenderem do masy pasty lub przetrzyj przez sito.
Krok 9:
Ubij wszystko, aż będzie gładkie. Kolor masy twarogowej zależy od żółtek. Moje jaja są domowe, więc okazało się, że ma piękny żółty kolor.
Krok 10:
Wlej 2/3 okruchów mąki do formy i wygładź bez zagęszczania.
Krok 11:
Na wierzch wlej masę twarogowo-jajeczną.
Krok 12:
Przykryj wierzch twarogu pozostałą mąką równą warstwą.
Krok 13:
Włóż formę do ciasta do gorącego piekarnika i piecz przez 25-35 minut. Wierzch powinien stać się złoty, a powierzchnia ciasta powinna stać się gęsta i nie drżeć po dotknięciu.
Krok 14:
Wyjmij ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź w formie. Następnie pociągnij za końce formy i wyjmij ciasto. Usuń papier i połóż ciasto na talerzu do serwowania.
Krok 15:
Pokrój i podawaj z mlekiem, herbatą lub kawą.
Krok 16:
Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g