bujne serniki jak w ogrodzie

delikatne, smaczne, miękkie i puszyste serniki! Wielu, którzy chodzili do przedszkola, pamięta ten smak dzieciństwa-bujne i smaczne serniki twarogowe ze skondensowanym mlekiem, dżemem. Jest to nie tylko smaczne, ale także zdrowe danie ze względu na wapń zawarty w twarogu, niezbędny dla organizmu dziecka.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 36 % 14 g
węglowodany 28 % 11 g
215 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na serniki. Twaróg, oczywiście, musi być używany do menu dla dzieci, naturalny i świeży. Przetrzyj twaróg przez sito lub przebij blenderem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wbij jajko kurze do miski z twarogiem. Dodaj cukier i szczyptę soli, aby zrównoważyć smak. Cukier należy również dodać trochę, po pierwsze, to danie jest przygotowywane dla dzieci, powinno być przydatne, po drugie, cukier po podgrzaniu topi się i waży gotowy produkt, a serniki powinny być bujne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj składniki, aby cukier się rozpuścił, a masa stała się jednorodna. Przesiej mąkę pszenną, należy to zrobić, aby nasycić ją tlenem, dzięki czemu serniki staną się bardziej bujne i przewiewne. Możesz to zrobić za pomocą blendera.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj masę twarogową z mąką, aby ciasto było jednorodne i gęste. Na posypanej mąką powierzchni roboczej zwijamy kiełbasę z ciasta, kroimy ją na małe kawałki, formujemy z nich serniki w postaci podkładek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rzuć je na talerz mąki pszennej ze wszystkich stron. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia serników olejem. Kładziemy na nim serniki, pozostawiając między nimi przestrzeń,ponieważ podczas pieczenia serniki znacznie wzrosną. W razie potrzeby zbiory serników można posmarować ubitym żółtkiem jaja kurzego, aby serniki były rumiane.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pieczemy serniki w piekarniku przez około 25 minut, skupiamy się na pracy piekarnika i stanie serników, powinny być lekko zrumienione, można je odwrócić i trzymać w piekarniku przez około 5 minut, aby lepiej się upiekły i zarumieniły. Serniki podajemy do stołu ze śmietaną, skondensowanym mlekiem lub dżemem. Smacznego!

istnieje wiele różnych przepisów na serniki z notatką "jak w przedszkolu", są one wykonane z różnych dodatków: marchew, rodzynki, mąka, kasza manna, smażone i pieczone. Najpopularniejszym przepisem w przedszkolach są klasyczne serniki twarogowe pieczone w piekarniku, bez dodatków. Po pierwsze, metoda gotowania – Pieczenie - sprawia, że danie jest bardziej przydatne, co jest bardzo ważne dla dzieci, a po drugie, nie wszystkie dzieci lubią owoce i warzywa i postrzegają różne dodatki w deserze twarogowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy