skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na serniki. Twaróg, oczywiście, musi być używany do menu dla dzieci, naturalny i świeży. Przetrzyj twaróg przez sito lub przebij blenderem.
Krok 2:
Wbij jajko kurze do miski z twarogiem. Dodaj cukier i szczyptę soli, aby zrównoważyć smak. Cukier należy również dodać trochę, po pierwsze, to danie jest przygotowywane dla dzieci, powinno być przydatne, po drugie, cukier po podgrzaniu topi się i waży gotowy produkt, a serniki powinny być bujne.
Krok 3:
Wymieszaj składniki, aby cukier się rozpuścił, a masa stała się jednorodna. Przesiej mąkę pszenną, należy to zrobić, aby nasycić ją tlenem, dzięki czemu serniki staną się bardziej bujne i przewiewne. Możesz to zrobić za pomocą blendera.
Krok 4:
Wymieszaj masę twarogową z mąką, aby ciasto było jednorodne i gęste. Na posypanej mąką powierzchni roboczej zwijamy kiełbasę z ciasta, kroimy ją na małe kawałki, formujemy z nich serniki w postaci podkładek.
Krok 5:
Rzuć je na talerz mąki pszennej ze wszystkich stron. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Krok 6:
Nasmaruj naczynie do pieczenia serników olejem. Kładziemy na nim serniki, pozostawiając między nimi przestrzeń,ponieważ podczas pieczenia serniki znacznie wzrosną. W razie potrzeby zbiory serników można posmarować ubitym żółtkiem jaja kurzego, aby serniki były rumiane.
Krok 7:
Pieczemy serniki w piekarniku przez około 25 minut, skupiamy się na pracy piekarnika i stanie serników, powinny być lekko zrumienione, można je odwrócić i trzymać w piekarniku przez około 5 minut, aby lepiej się upiekły i zarumieniły. Serniki podajemy do stołu ze śmietaną, skondensowanym mlekiem lub dżemem. Smacznego!
istnieje wiele różnych przepisów na serniki z notatką "jak w przedszkolu", są one wykonane z różnych dodatków: marchew, rodzynki, mąka, kasza manna, smażone i pieczone. Najpopularniejszym przepisem w przedszkolach są klasyczne serniki twarogowe pieczone w piekarniku, bez dodatków. Po pierwsze, metoda gotowania – Pieczenie - sprawia, że danie jest bardziej przydatne, co jest bardzo ważne dla dzieci, a po drugie, nie wszystkie dzieci lubią owoce i warzywa i postrzegają różne dodatki w deserze twarogowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g