bułeczki z ciasta drożdżowego

okazuje się bardzo smaczny i piękny. Zapraszam na herbatę! W rzeczywistości takie róże można wykonać z dowolnym nadzieniem. To jabłko i każdy dżem. Cóż, mam twaróg. Do twarogu można dodać rodzynki. Ogólnie rzecz biorąc, cała Twoja wyobraźnia.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 17 % 9 g
węglowodany 64 % 34 g
257 kcal
IG: 3 / 3 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Włóż suche drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dajmy trochę. Dodaj jajka, cukier, stopione masło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj przesianą mąkę, dodaj skórkę z cytryny, ale to jest opcjonalne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagniataj ciasto. Pozwolimy mu stać przez godzinę. A potem go wycinamy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mój twaróg jest ziarnisty. Dodaj do niego jajko, cukier, cukier waniliowy, sól. Wszystko dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podziel ciasto na pół. Jedna część jest cięta na 6 części.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwijamy kółko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój go na kilka segmentów. Bez przycinania do środka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Umieść łyżkę nadzienia na środku.I zawiń dwa płatki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie zamknij trzecim płatkiem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie owijamy resztę wokół.Okazuje się, że taka róża.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Robimy to samo z resztą ciasta. Rozłóż na arkuszu, odstaw na 30 minut, przykrywając ręcznikiem. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika do 180 g i piecz do miękkości.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wyjmij gotowe i pozostaw do ostygnięcia. Nadal smaruję mlekiem na wierzchu i przykrywam ręcznikiem. Wtedy bułki będą miękkie. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy