bułeczki piaskowe z marmoladą na śmietanie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby upiec bajgle, musisz wziąć minimum dostępnych produktów: masło, śmietanę, mąkę, sodę+ dowolny ocet (lub proszek do pieczenia) i marmolady do nadzienia.
Krok 2:
Pokrój masło w kostkę i dodaj śmietanę.
Krok 3:
Następnie zgaś sodę octem i wlej do ciasta. Dodawaj stopniowo mąkę.
Krok 4:
Otrzymasz miękkie, elastyczne ciasto. Zawiń go w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
Krok 5:
Następnie rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości 0,4-0,5 cm, pokrój ostre Trójkąty. Połóż marmoladę na szerokiej krawędzi i złóż rurkę, tworząc bajgle.
Krok 6:
Piec do lekkiego różowawego koloru w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Krok 7:
Gotowe bajgle posyp cukrem pudrem dla piękna i apetyki. Zaparz świeżą herbatę i podawaj bułeczki z marmoladą do herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Marmolada - 322 kcal/100g