kanapki z serem i bochenkiem są gorące

najszybsze, najłatwiejsze, niedrogie, na śniadanie i przekąskę! Gorące kanapki z serem i bochenkiem to przepis na pyszne danie, które bardzo szybko przygotowuje się z dostępnych produktów. Kanapki przypadną do gustu zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Dodając różne składniki, otrzymasz wiele różnych smaków.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 40 % 25 g
węglowodany 42 % 26 g
378 kcal
IG: 4 / 4 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gorące kanapki z serem i bochenkiem? Przygotuj jedzenie. Ta liczba produktów jest przeznaczona na 4 kanapki. W związku z tym Bochenek będzie potrzebował 4 kawałków. Lepiej, jeśli jest to świeży i miękki chleb. Lepiej jest wziąć twardy lub półstały ser, najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, nie zawiera dodatków roślinnych i dobrze się topi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pierwszym krokiem jest włączenie rozgrzać piekarnik. Ustaw temperaturę na 180°C, tryb góra-dół, bez konwekcji. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, będziesz miał czas na przygotowanie kanapek do pieczenia. Najpierw zetrzyj ser. Radziłbym zrobić to na średniej tarce - wtedy masa serowa okaże się bardziej delikatna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz ząbek czosnku. Wciśnij go przez prasę do miski na ser. Dodaj majonez i dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka. Ilość majonezu może być różna — będzie to zależeć od sera. Uważaj, aby pasta nie stała się zbyt rzadka, w przeciwnym razie może wyciekać w piekarniku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź blachę do pieczenia i przykryj ją papierem do pieczenia. Rozłóż kawałki bochenka masą serową. Nie rób zbyt grubej warstwy, & quot; ze zjeżdżalnią & quot;, znowu z tego samego powodu - w piekarniku wszystko spłynie z kawałka chleba. Ułóż kanapki na blasze do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Piecz kanapki przez 10 do 15 minut. Skoncentruj się na ich wyglądzie — ser powinien się zrumienić na wierzchu. Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika, ostudź trochę i podawaj. Smacznego!

do masy serowej można również dodać starte na tarce gotowane jajko kurze — kanapki będą jeszcze bardziej sycące. 

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy