skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gorące kanapki z serem i bochenkiem? Przygotuj jedzenie. Ta liczba produktów jest przeznaczona na 4 kanapki. W związku z tym Bochenek będzie potrzebował 4 kawałków. Lepiej, jeśli jest to świeży i miękki chleb. Lepiej jest wziąć twardy lub półstały ser, najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, nie zawiera dodatków roślinnych i dobrze się topi.
Krok 2:
Pierwszym krokiem jest włączenie rozgrzać piekarnik. Ustaw temperaturę na 180°C, tryb góra-dół, bez konwekcji. Podczas gdy piekarnik się nagrzewa, będziesz miał czas na przygotowanie kanapek do pieczenia. Najpierw zetrzyj ser. Radziłbym zrobić to na średniej tarce - wtedy masa serowa okaże się bardziej delikatna.
Krok 3:
Obierz ząbek czosnku. Wciśnij go przez prasę do miski na ser. Dodaj majonez i dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka. Ilość majonezu może być różna — będzie to zależeć od sera. Uważaj, aby pasta nie stała się zbyt rzadka, w przeciwnym razie może wyciekać w piekarniku.
Krok 4:
Weź blachę do pieczenia i przykryj ją papierem do pieczenia. Rozłóż kawałki bochenka masą serową. Nie rób zbyt grubej warstwy, & quot; ze zjeżdżalnią & quot;, znowu z tego samego powodu - w piekarniku wszystko spłynie z kawałka chleba. Ułóż kanapki na blasze do pieczenia.
Krok 5:
Piecz kanapki przez 10 do 15 minut. Skoncentruj się na ich wyglądzie — ser powinien się zrumienić na wierzchu. Wyjmij gotowe kanapki z piekarnika, ostudź trochę i podawaj. Smacznego!
do masy serowej można również dodać starte na tarce gotowane jajko kurze — kanapki będą jeszcze bardziej sycące.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g