Smarownica z kiełbasą

po obejrzeniu tej pizzy Włosi będą mieli ochotę. Wikipedia mówi, że pizza jest włoskim daniem narodowym. Tak więc smazhenka to białoruskie danie narodowe, Analog pizzy i nasza odpowiedź dla Włochów. Radzę spróbować!
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 21 % 10 g
węglowodany 60 % 28 g
250 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto drożdżowe. Ubij jajka z cukrem i solą w głębokiej misce, wlej ciepłą wodę, wymieszaj. Przesiej mąkę, dodaj suche drożdże. Drożdże mieszamy w taki sposób, aby nie dotykały cieczy. Zagniatamy ciasto, będzie lepkie. Wlej olej roślinny i ugniataj. Ciasto stanie się mniej lepkie. Z ciasta formujemy kulkę, przykrywamy ją serwetką lub folią spożywczą i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na godzinę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gdy ciasto rośnie, przygotuj nadzienie. Boczek pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kiełbasę kroimy również w mniejsze kostki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz i posiekaj cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podsmaż kiełbasę i boczek na suchej patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj drobno posiekaną cebulę, wymieszaj. Obsmażać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umyj grzyby i drobno posiekaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj grzyby na patelnię i smaż podczas mieszania.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj jajka i śmietanę do schłodzonego smażenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj umyte i drobno posiekane warzywa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wszystko wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości około 5 mm.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wytnij koła o średnicy około 15 centymetrów talerzem. Zbieramy kawałki ciasta, trochę ugniatamy i ponownie używamy zgodnie z tym samym schematem.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia układamy ciasta z ciasta.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Na każdym cieście rozprowadź 1 łyżkę keczupu i posmaruj równą warstwą silikonowego pędzla.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Równomiernie rozprowadzamy nadzienie na całej powierzchni ciast, pozostawiając małe boki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posyp każdą tortillę serem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i piecz smary przez około 20 minut, aż będą całkowicie ugotowane.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Oto te, które mamy rumiane! Teraz wiesz, jak upiec smażenkę z kiełbasą według bardzo prostego, zrozumiałego i niedrogiego przepisu.

uwielbiam pikantne wypieki z różnymi nadzieniami. Smaż z kiełbasą po prostu przekonał mnie swoim smakiem, a także połączeniem miękkiego ciasta i soczystego nadzienia. To świetna przekąska!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser"Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy