skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto drożdżowe. Ubij jajka z cukrem i solą w głębokiej misce, wlej ciepłą wodę, wymieszaj. Przesiej mąkę, dodaj suche drożdże. Drożdże mieszamy w taki sposób, aby nie dotykały cieczy. Zagniatamy ciasto, będzie lepkie. Wlej olej roślinny i ugniataj. Ciasto stanie się mniej lepkie. Z ciasta formujemy kulkę, przykrywamy ją serwetką lub folią spożywczą i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na godzinę.
Krok 2:
Gdy ciasto rośnie, przygotuj nadzienie. Boczek pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Kiełbasę kroimy również w mniejsze kostki.
Krok 4:
Obierz i posiekaj cebulę.
Krok 5:
Podsmaż kiełbasę i boczek na suchej patelni.
Krok 6:
Dodaj drobno posiekaną cebulę, wymieszaj. Obsmażać.
Krok 7:
Umyj grzyby i drobno posiekaj.
Krok 8:
Dodaj grzyby na patelnię i smaż podczas mieszania.
Krok 9:
Dodaj jajka i śmietanę do schłodzonego smażenia.
Krok 10:
Dodaj umyte i drobno posiekane warzywa.
Krok 11:
Wszystko wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 12:
Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości około 5 mm.
Krok 13:
Wytnij koła o średnicy około 15 centymetrów talerzem. Zbieramy kawałki ciasta, trochę ugniatamy i ponownie używamy zgodnie z tym samym schematem.
Krok 14:
Na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia układamy ciasta z ciasta.
Krok 15:
Na każdym cieście rozprowadź 1 łyżkę keczupu i posmaruj równą warstwą silikonowego pędzla.
Krok 16:
Równomiernie rozprowadzamy nadzienie na całej powierzchni ciast, pozostawiając małe boki.
Krok 17:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 18:
Posyp każdą tortillę serem.
Krok 19:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni i piecz smary przez około 20 minut, aż będą całkowicie ugotowane.
Krok 20:
Oto te, które mamy rumiane! Teraz wiesz, jak upiec smażenkę z kiełbasą według bardzo prostego, zrozumiałego i niedrogiego przepisu.
uwielbiam pikantne wypieki z różnymi nadzieniami. Smaż z kiełbasą po prostu przekonał mnie swoim smakiem, a także połączeniem miękkiego ciasta i soczystego nadzienia. To świetna przekąska!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser"Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g