gorące kanapki z serem pomidorowym i czosnkiem

obfita i pyszna przekąska na śniadanie, kolację, przekąskę! Gorące kanapki z pomidorem, bochenkiem, serem i czosnkiem są bardzo proste w przygotowaniu. To przepis z kategorii w pośpiechu. Mając wszystko, czego potrzebujesz, możesz szybko przygotować kanapki na przybycie gości lub na obfitą przekąskę.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 9 g
tłuszcze 33 % 14 g
węglowodany 45 % 19 g
245 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić gorące kanapki z pomidorem, bochenkiem, serem i czosnkiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wygodniej jest użyć krojonego bochenka. Wybierz ser według własnego gustu. Najważniejsze jest to, że można go łatwo zetrzeć i dobrze się stopić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W małej misce zetrzyj ser na średniej lub drobnej tarce. Obierz czosnek i przepuść przez prasę bezpośrednio do sera. Dodaj trochę majonezu. Wymieszaj wszystkie składniki. Nie dodawaj dodatkowego majonezu, aby nie zaczął płynąć podczas pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. możesz się bez niego obejść, ale w tym przypadku Bochenek nieco wyschnie od dołu. Gdy blacha do pieczenia jest naoliwiona, Bochenek zrumieni się od dołu, a kanapki okażą się jak na grzankach. Rozłóż nadzienie serowe równomiernie na kawałku bochenka. Rozłóż bochenek na blasze do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na każdym kawałku ułóż pomidory pokrojone w plasterki i lekko posyp tartym serem. Włóż kanapki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe kanapki lekko się zrumienią pod spodem. Ser będzie miał czas na rozgrzanie i stopienie. wyjmij je z piekarnika i podawaj na gorąco. Smacznego!

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy