ciasteczka brzoskwiniowe z gotowanym skondensowanym mlekiem

jasne, piękne, oryginalnie zaprojektowane, ze zwykłych produktów! Ciasteczka brzoskwiniowe z gotowanym skondensowanym mlekiem w środku wyglądają bardzo podobnie do prawdziwych brzoskwiń. Kiedy leżą na talerzu, nie można ich odróżnić od tego owocu, zwłaszcza z daleka. Takie ciasta wyglądają bardzo pięknie i ozdobią każdy stół!
ilgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 16 % 11 g
węglowodany 74 % 51 g
325 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić brzoskwiniowe ciasteczka z gotowanym skondensowanym mlekiem? Przygotuj jedzenie. Weź masło naturalne, wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych, zgodne z GOST. Wyjmij go z lodówki wcześniej, powinien stać się miękki do tego stopnia, że łatwo go ubić. Możesz wziąć skondensowane mleko gotowe lub ugotować je samodzielnie w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj ciasto kruche. Jak zrobić ciasto? Weź miskę i wbij do niej jajka. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla. Dodaj cukier i ubij go jajkami na puszystą jasną masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier waniliowy do ubitej masy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie włóż śmietanę i zmiękczone masło, ponownie ubij wszystko, aż będzie gładkie. Śmietana nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, najważniejsze jest to, że jest naturalna.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przesiej mąkę pszenną osobno, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia. Łyżką zacznij dodawać mąkę do ubitej masy jajecznej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zacznij wyrabiać ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto powinno być elastyczne, miękkie, niezbyt strome, ale też nie płynne. Powinien dobrze zachować swój kształt. Dlatego mąka może wymagać więcej lub mniej niż zadeklarowana w przepisie-kieruj się konsystencją ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Z ciasta uformuj połówki "brzoskwiń" - półfabrykaty podobne do piernika w postaci półkuli. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Piecz ciasta w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut, aż będą złote. Czas pieczenia będzie się różnić w zależności od funkcji piekarnika.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upieczeniu & quot; brzoskwinie & quot; lekko ostudzić i w dolnej, płaskiej części łyżką zrobić wgłębienie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż połowę orzecha włoskiego i łyżkę gotowanego skondensowanego mleka do zagłębienia. Pokryj również skondensowane mleko całą dolną część brzoskwiń.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następnie sklej połówki razem. Powinny być jak całe brzoskwinie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Teraz za pomocą soków z buraków i marchwi pomaluj boki brzoskwiń (najlepiej silikonowym pędzelkiem), starając się uzyskać maksymalne podobieństwo do prawdziwego owocu. Następnie obtocz ciasta w drobnym cukrze i ułóż na talerzu. Smacznego!

pamiętam smak tego ciasta z dzieciństwa-mama często kupowała go w sklepie. Już wtedy zastanawiałem się, jak upiec brzoskwiniowe ciasto w domu. Teraz ten sekret został dla mnie ujawniony! Jestem pewien, że nie tylko ja, ale także wiele hostess, ten przysmak kojarzy się z dzieciństwem - najbardziej beztroskim czasem w życiu. Teraz ty i ja możemy przygotować takie kruche ciasto ze skondensowanym mlekiem dla naszych dzieci i obserwować, jak cieszą się z jego pojawienia się na stole podczas rodzinnej herbaty. Koniecznie wypróbuj ten przepis kulinarny, a następnie podziękuj! Smacznego dla Ciebie i Twoich dzieci!

czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .

wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy