skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić brzoskwiniowe ciasteczka z gotowanym skondensowanym mlekiem? Przygotuj jedzenie. Weź masło naturalne, wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych, zgodne z GOST. Wyjmij go z lodówki wcześniej, powinien stać się miękki do tego stopnia, że łatwo go ubić. Możesz wziąć skondensowane mleko gotowe lub ugotować je samodzielnie w domu.
Krok 2:
Najpierw przygotuj ciasto kruche. Jak zrobić ciasto? Weź miskę i wbij do niej jajka. Pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla. Dodaj cukier i ubij go jajkami na puszystą jasną masę.
Krok 3:
Dodaj cukier waniliowy do ubitej masy.
Krok 4:
Następnie włóż śmietanę i zmiękczone masło, ponownie ubij wszystko, aż będzie gładkie. Śmietana nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, najważniejsze jest to, że jest naturalna.
Krok 5:
Przesiej mąkę pszenną osobno, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia. Łyżką zacznij dodawać mąkę do ubitej masy jajecznej.
Krok 6:
Zacznij wyrabiać ciasto.
Krok 7:
Ciasto powinno być elastyczne, miękkie, niezbyt strome, ale też nie płynne. Powinien dobrze zachować swój kształt. Dlatego mąka może wymagać więcej lub mniej niż zadeklarowana w przepisie-kieruj się konsystencją ciasta.
Krok 8:
Z ciasta uformuj połówki "brzoskwiń" - półfabrykaty podobne do piernika w postaci półkuli. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 9:
Piecz ciasta w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut, aż będą złote. Czas pieczenia będzie się różnić w zależności od funkcji piekarnika.
Krok 10:
Po upieczeniu & quot; brzoskwinie & quot; lekko ostudzić i w dolnej, płaskiej części łyżką zrobić wgłębienie.
Krok 11:
Włóż połowę orzecha włoskiego i łyżkę gotowanego skondensowanego mleka do zagłębienia. Pokryj również skondensowane mleko całą dolną część brzoskwiń.
Krok 12:
Następnie sklej połówki razem. Powinny być jak całe brzoskwinie.
Krok 13:
Teraz za pomocą soków z buraków i marchwi pomaluj boki brzoskwiń (najlepiej silikonowym pędzelkiem), starając się uzyskać maksymalne podobieństwo do prawdziwego owocu. Następnie obtocz ciasta w drobnym cukrze i ułóż na talerzu. Smacznego!
pamiętam smak tego ciasta z dzieciństwa-mama często kupowała go w sklepie. Już wtedy zastanawiałem się, jak upiec brzoskwiniowe ciasto w domu. Teraz ten sekret został dla mnie ujawniony! Jestem pewien, że nie tylko ja, ale także wiele hostess, ten przysmak kojarzy się z dzieciństwem - najbardziej beztroskim czasem w życiu. Teraz ty i ja możemy przygotować takie kruche ciasto ze skondensowanym mlekiem dla naszych dzieci i obserwować, jak cieszą się z jego pojawienia się na stole podczas rodzinnej herbaty. Koniecznie wypróbuj ten przepis kulinarny, a następnie podziękuj! Smacznego dla Ciebie i Twoich dzieci!
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g