skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto Napoleon z przekąskami z ciastami w puszkach? Przygotuj niezbędne składniki. Wybierz konserwy rybne według własnych upodobań. Wziąłem łososia, ale zrobi to każda inna puszka w oleju. Jajka kurze ugotuj wcześniej na twardo. Ugotuj również marchewkę i ostudź.
Krok 2:
Wyjmij opakowanie ciasta francuskiego z lodówki i rozmroź zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podziel ciasto na pięć części. Rozwałkuj każdą część o grubości około 5 mm.
Krok 3:
Użyj pierścienia do gotowania, aby wyciąć koła o tym samym rozmiarze. Jeśli robisz prostokątne lub kwadratowe ciasto, użyj linijki. Nie ma znaczenia, jaki kształt będzie twoje ciasto, najważniejsze jest, aby wyciąć ciasta tego samego rozmiaru.
Krok 4:
Wyłóż blachę do pieczenia silikonową matą do pieczenia. Rozłóż pierwszy okrąg ciasta, rozłóż kawałki w pewnej odległości od siebie. Ciasto nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej, Czas może się różnić. Gdy ciasto stanie się złote, wyjmij je.
Krok 5:
Jeśli nie masz maty silikonowej, wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Powinno być pięć ciast. Przenieś je na półmisek i ostudź. Przenieś również skrawki do osobnego pojemnika i nie przykrywaj niczym, aby nie były wilgotne. Będziesz ich potrzebować do posypania ciasta.
Krok 6:
Przygotuj nadzienia do ciasta. Przenieś konserwy rybne do miski, nie musisz spuszczać płynu z nim ciasto będzie bardziej soczyste. Widelcem ugniatamy kawałki ryby.
Krok 7:
Ugotowane jajka obierz i zetrzyj na grubej tarce. Przenieś do osobnego pojemnika. Dodaj 1-1, 5 łyżki majonezu, trochę soli i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Obierz marchewki, zetrzyj je również na grubej tarce. Przenieś do pojemnika, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól do smaku, majonez i wymieszaj.
Krok 9:
Teraz możesz zacząć składać ciasto. Ustaw pierścień do gotowania na talerzu. Włóż do niego pierwsze ciasto i lekko dociśnij je rękami, aby osioł.
Krok 10:
Za pomocą pędzla do gotowania posmaruj ciasto majonezem (około 1 stołu. łyżka).
Krok 11:
Połóż połowę ryby, rozprowadzając ją widelcem na cieście.
Krok 12:
Połóż drugie ciasto na wierzchu. Lekko dociśnij go również rękami, aby wyrównać powierzchnię. Rozłóż warstwę marchwi, a także rozprowadź na całej powierzchni.
Krok 13:
Połóż trzecie ciasto na marchewce, naciśnij. Smarujemy majonezem i rozprowadzamy jajka z majonezem.
Krok 14:
Rozłóż czwarte ciasto. Posmaruj majonezem i rozłóż resztę konserw rybnych.
Krok 15:
Kładziemy ostatnie piąte ciasto na warstwie ryb. Teraz przykryj ciasto folią spożywczą. Ustaw deskę do krojenia na wierzchu i połóż trochę ciężaru (włożyłem miskę z wodą). Wyślij ciasto do moczenia przez całą noc (co najmniej 12 godzin).
Krok 16:
Rano wyjmujemy ciasto Napoleon z rybą z lodówki. Przytnij nożem wszystkie jego nierówności i posmaruj kremowym serem wszystkie boki i wierzch.
Krok 17:
I możesz zacząć dekorować. Przenieś skrawki do blendera i zmiel na małe płatki.
Krok 18:
Obficie posyp ciasto kruszonką ze wszystkich stron.
Krok 19:
Do dekoracji ciasta Napoleona z rybą można użyć gałązek koperku, pietruszki, zielonej cebuli, granatu, oliwek, oliwek, czerwonego kawioru.
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w katalog .
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g