skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Gotowanie ciasta. Wymieszaj drożdże, cukier i ciepłe mleko, umieść w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 15 minut.
Krok 3:
Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Dodaj sól, jajko, kefir, olej roślinny i wyrośnięte ciasto do mąki. Jeśli ciasto mocno przylega do dłoni, dodaj mąkę.
Krok 4:
Włóż gotowe ciasto do kubka i przykryj celofanem, pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Krok 5:
Przygotowanie nadzienia. Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, sól, pieprz i wlać bulion (można zastąpić wodą zmieszaną z przyprawami). Dobrze wymieszaj. Oddzielnie zetrzyj twardy ser na grubej tarce.
Krok 6:
Ciasto będzie musiało zostać ugniatane, podzielone na części. Odkurz stół mąką, aby ciasto się nie przykleiło. Rozwałkuj ciasto o grubości około 3 mm i wytnij koła szklanką.
Krok 7:
Na każdym okrążeniu ułóż mięso mielone i szczyptę sera. Składamy każde koło na pół, jak pierogi, i jeszcze raz na pół. Ściśnij końce.
Krok 8:
Włóż nasmarowany pergamin do formy, aby później łatwo uzyskać gotowe ciasto. I ułóż gotowe płatki w kółko, tak ciasno, jak to możliwe.
Krok 9:
Na środek ciasta robimy różę. Połóż mięso mielone na 3 połówkach okrągłych, rozłóż je na zakładce.
Krok 10:
Zaczynamy zwijać rolkę od końca. Okazuje się, że róża, umieść ją na środku ciasta.
Krok 11:
Przykryj celofanem. Pozostaw na 20 minut do wyrośnięcia ciasta, następnie posmaruj ubitym jajkiem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Krok 12:
Gotowe ciasto należy posmarować roztopionym masłem, przykryć ręcznikiem i pozostawić na 15 minut. Możesz nie stopić masła, ale po prostu podważyć go widelcem i przejść przez gorące ciasto, stopi się.
Krok 13:
Ciasto mięsne jest gotowe, smacznego!
Krok 14:
Oto jest w przekroju.
w zależności od modelowania i wielkości formy możesz mieć dodatkowe ciasto i mięso mielone, uformować i upiec z nich placki. Lub inną chryzantemę, ale mniejszą.
jeśli nie ma okrągłego kształtu, możesz ułożyć płatki w kółko na prostokątnej blasze do pieczenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g