bułki z ciasta francuskiego z serem

chrupiące bułki z dwoma rodzajami sera i oliwkami. Te bułki to wspaniała przekąska. Najlepiej podawać na ciepło, a jeszcze lepiej na gorąco. Aby uzyskać pikantność, możesz dodać do nadzienia 1-2 ząbki czosnku przepuszczonego przez prasę.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 45 % 25 g
węglowodany 39 % 22 g
348 kcal
IG: 5 / 45 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto francuskie w pośpiechu: wlej mąkę na powierzchnię stołu, połóż pokrojone w kostkę zimne masło na wierzchu. Posiekaj masło mąką nożem. W zimnej wodzie rozpuść sól i cukier i wymieszaj. Wlej wodę do mąki i szybko zagnieść elastyczne ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 3 godziny. Rozwałkuj zimne ciasto na równy prostokąt i 3-4 warstwy. Ponownie rozwałkuj i złóż ponownie. Ciasto gotowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na grubej tarce. Połącz ser, oliwki i koperek. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj oliwki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Koperek umyć i posiekać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz ser, oliwki i koperek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole w prostokąt.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Równomiernie posmaruj całą powierzchnię ciasta twarogiem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp włoskie zioła na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzchu równomiernie rozprowadź nadzienie z tartego sera z oliwkami i ziołami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zwinąć ciasto.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pokrój rolkę w cienkie plasterki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ułóż bułki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy