skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto francuskie w pośpiechu: wlej mąkę na powierzchnię stołu, połóż pokrojone w kostkę zimne masło na wierzchu. Posiekaj masło mąką nożem. W zimnej wodzie rozpuść sól i cukier i wymieszaj. Wlej wodę do mąki i szybko zagnieść elastyczne ciasto. Przykryj ciasto folią i wstaw do lodówki na 3 godziny. Rozwałkuj zimne ciasto na równy prostokąt i 3-4 warstwy. Ponownie rozwałkuj i złóż ponownie. Ciasto gotowe
Krok 2:
Zetrzyj ser na grubej tarce. Połącz ser, oliwki i koperek. Wymieszać.
Krok 3:
Drobno posiekaj oliwki.
Krok 4:
Koperek umyć i posiekać.
Krok 5:
Połącz ser, oliwki i koperek.
Krok 6:
Wymieszaj.
Krok 7:
Rozwałkuj ciasto na posypanym mąką stole w prostokąt.
Krok 8:
Równomiernie posmaruj całą powierzchnię ciasta twarogiem.
Krok 9:
Posyp włoskie zioła na wierzchu.
Krok 10:
Na wierzchu równomiernie rozprowadź nadzienie z tartego sera z oliwkami i ziołami.
Krok 11:
Zwinąć ciasto.
Krok 12:
Pokrój rolkę w cienkie plasterki.
Krok 13:
Ułóż bułki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g