Chude bułeczki z ciasta francuskiego

Szybkie i łatwe pieczenie dla tych, którzy cenią sobie zwięzłość we wszystkim. Minimum składników i okazuje się bardzo smaczne, zwłaszcza z czekoladą i rodzynkami. Teściowa gotowała małe pyszne bułeczki z rodzynkami, postanowiła powtórzyć w domu z czekoladą i orzechami. Szczerze mówiąc, nie podobały mi się orzechy, czegoś im brakowało. Może ta sama czekolada lub miód. Trzeba to powtórzyć, ale w innej wersji.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 8 g
tłuszcze 45 % 34 g
węglowodany 44 % 33 g
467 kcal
IG: 6 / 70 / 24

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

odważyłem się zrobić rogaliki, ale zdecydowałem, że na razie moje "arcydzieło" sięga tylko bajgli! Będziemy pracować, ale na razie podzielę się doświadczeniem. Okazało się, że jest bardzo smaczne!
weź ciasto francuskie, rozwałkuj trochę, pokrój w trójkąty. Powinny być wysokie, a podstawa szeroka, minimum 10 centymetrów.
na podstawie określ wypełnienie. Staramy się umieścić nadzienie na środku. Łamałem czekoladę, wylewałem rodzynki (bardzo lubię Duże sayaki) i układałem posiekane orzechy. Próbowałem też mieszać nadzienia.
następnie przekręcamy nadzienie. Może być konieczne uszczypnięcie ciasta w niektórych miejscach, aby czekolada nie uciekła.
lepiej ułożyć bajgle "trójkątnym wierzchołkiem" w dół, w przeciwnym razie znacznie się podniesie.
smarujemy bajgle słodką wodą i pieczemy, aż się wyrosną i złocą. A to 15 minut. Ogień jest średni, nieco wyższy.
gotowe chude bułeczki z ciasta francuskiego posyp orzechami. Jeśli nie trzymasz postu, możesz & nbsp;czekoladą. Ech, brakuje tylko świeżych truskawek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g

Podobne przepisy