skład / składniki
gotowanie krok po kroku
odważyłem się zrobić rogaliki, ale zdecydowałem, że na razie moje "arcydzieło" sięga tylko bajgli! Będziemy pracować, ale na razie podzielę się doświadczeniem. Okazało się, że jest bardzo smaczne!
weź ciasto francuskie, rozwałkuj trochę, pokrój w trójkąty. Powinny być wysokie, a podstawa szeroka, minimum 10 centymetrów.
na podstawie określ wypełnienie. Staramy się umieścić nadzienie na środku. Łamałem czekoladę, wylewałem rodzynki (bardzo lubię Duże sayaki) i układałem posiekane orzechy. Próbowałem też mieszać nadzienia.
następnie przekręcamy nadzienie. Może być konieczne uszczypnięcie ciasta w niektórych miejscach, aby czekolada nie uciekła.
lepiej ułożyć bajgle "trójkątnym wierzchołkiem" w dół, w przeciwnym razie znacznie się podniesie.
smarujemy bajgle słodką wodą i pieczemy, aż się wyrosną i złocą. A to 15 minut. Ogień jest średni, nieco wyższy.
gotowe chude bułeczki z ciasta francuskiego posyp orzechami. Jeśli nie trzymasz postu, możesz & nbsp;czekoladą. Ech, brakuje tylko świeżych truskawek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g