Sernik Królewski z twarogiem i dżemem

niesamowicie pyszny sernik w nowy sposób-z aromatycznym dżemem! Na prośbę krewnych bardzo często gotuję sernik Królewski. Za każdym razem staram się dodać coś nowego. Bardzo lubię dodatek w postaci świeżych owoców i jagód. A potem próbowałem z dżemem-okazało się niesamowicie smaczne! Najważniejsze jest, aby wziąć dżem bardziej aromatyczny, ale ogólnie każdy się nada.
alena•♫Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 25 % 15 g
węglowodany 62 % 37 g
310 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

zacznijmy robić sernik od ciasta:

1. Na grubej tarce zetrzyj masło.
2. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem.
3. Dodaj mieszankę mąki do startego masła, zetrzyj wszystko na okruchy. Wygodniej jest to zrobić rękami.

teraz możesz zrobić nadzienie, które będzie składało się z dwóch warstw:

1. Przenieś twaróg do miski.
2. Dodaj do niego cukier.
3. Rozbij jajka.
4. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
5. Wlej dżem do osobnej miski. Dodaj do niego skrobię kukurydzianą. Wymieszać.

włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 200 stopni, aw tym czasie możesz rozpocząć "montaż" naszego sernika:

1. Nasmaruj formę olejem.
2. Włóż trzy czwarte okruchów do formy, spłaszcz łyżką, uformuj małe boki.
3. Połóż twarożek nadzienia na kruszonce, a także spłaszcz.
4. Dżem zmieszany ze skrobią wlać na wierzch twarogu.
5. Posyp sernik pozostałymi okruchami.

włóż formę z sernikiem do nagrzanego piekarnika. Piec ciasto do miękkości-40 minut. Powinien się zrumienić.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal / 100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy