skład / składniki
metoda gotowania
zacznijmy robić sernik od ciasta:
1. Na grubej tarce zetrzyj masło.
2. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem.
3. Dodaj mieszankę mąki do startego masła, zetrzyj wszystko na okruchy. Wygodniej jest to zrobić rękami.
teraz możesz zrobić nadzienie, które będzie składało się z dwóch warstw:
1. Przenieś twaróg do miski.
2. Dodaj do niego cukier.
3. Rozbij jajka.
4. Wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
5. Wlej dżem do osobnej miski. Dodaj do niego skrobię kukurydzianą. Wymieszać.
włącz piekarnik, aby rozgrzał się do 200 stopni, aw tym czasie możesz rozpocząć "montaż" naszego sernika:
1. Nasmaruj formę olejem.
2. Włóż trzy czwarte okruchów do formy, spłaszcz łyżką, uformuj małe boki.
3. Połóż twarożek nadzienia na kruszonce, a także spłaszcz.
4. Dżem zmieszany ze skrobią wlać na wierzch twarogu.
5. Posyp sernik pozostałymi okruchami.
włóż formę z sernikiem do nagrzanego piekarnika. Piec ciasto do miękkości-40 minut. Powinien się zrumienić.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal / 100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g