skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Włącz piekarnik, aby rozgrzać się o 200 stopni.
Krok 2:
Rozpuść masło w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej - jak wygodnie .
Krok 3:
Dodaj cukier do stopionego masła i wymieszaj.
Krok 4:
Teraz dodaj jajka i wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Teraz kolej na śmietanę-dodaj i wymieszaj. Jeśli nie ma kwaśnej śmietany-dodaj śmietanę, jeśli nie, możesz dodać majonez - będzie również bardzo smaczny))
Krok 7:
Gasimy sodę octem, dodajemy do ciasta, dodajemy cukier waniliowy do smaku i wszystko dobrze mieszamy.
Krok 8:
Teraz musisz dodać umyte rodzynki. Mieszać.
Krok 9:
Teraz kolej na mąkę. Wskazane jest przesianie go. Musisz dodać tyle-aby ciasto nie było płynne, ale nie gęste.
Krok 10:
Dobrze ugniataj.
Krok 11:
Ciasto powinno jakby bardzo powoli & quot; zsuwać się & quot; z łyżki lub szpatułki.
Krok 12:
Teraz wlej gotowe ciasto do foremek. Jeśli pieczesz w silikonach - nie musisz ich smarować, jeśli w żelazie-musisz nasmarować dno i ściany.Uwielbiam piec babeczki w & quot; papierowych wkładkach & quot; - ładne i wygodne. Wlej 2/3 ciasta do każdej formy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i patrzymy - gdy tylko środek się podniesie, zmniejszamy temperaturę o 180 stopni i pieczemy do miękkości. Skoncentruj się na swoich piekarnikach.
Krok 13:
Gotowe babeczki pachną bardzo, bardzo smacznie)))
Krok 14:
Najlepiej wyjąć babeczki na ruszt do ostygnięcia.
Krok 15:
Wewnątrz babeczka jest luźna i miękka))
Krok 16:
Gotowe schłodzone babeczki można posypać cukrem pudrem na wierzchu, polałam sosem czekoladowym - moja rodzina jest tak kochana bardziej)) i ozdobiona kolorową posypką))okazało się bardzo piękne))
Krok 17:
Gotuj dla zdrowia) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g