skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj, obierz marchewkę. Zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem, aż zwiększy się objętość.Dodaj olej roślinny i ubij jeszcze 1 minutę.
Krok 3:
Dodaj startą marchewkę do naszej masy. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Wylewamy naszą masę na arkusz pokryty papierem lub jak mam matę silikonową do bixvit o wymiarach 35 na 30 cm.
Krok 5:
Wkładamy do piekarnika na 15 minut w 180gr.
Krok 6:
Wyjmij gotowy biszkopt, odwróć go na czysty ręcznik . A jeśli masz papier, usuń papier.I zawiń biszkopt w rolkę. Miałem matę, którą po prostu zwinąłem razem z matą i tak zostawiłem, aż ostygnie.
Krok 7:
Gdy biszkopt ostygnie , robimy krem. Ubij śmietanę na szczyty. I dodaj mascarpone i cukier puder. Krem rozprowadzamy na biszkopcie. I zwiń w rolkę.
Krok 8:
Gotowa bułka z serem posypana cukrem pudrem. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g