suflet serowy Isabella
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do walki!
Krok 2:
W rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, ciągle mieszając.
Krok 3:
Powoli wlewaj mleko, nadal mieszając mieszaninę. Dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową
Krok 4:
Pokrój ser na małe kawałki.
Krok 5:
Dodaj ser do garnka i mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 6:
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj żółtka do mieszanki i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Białka ubić w stromą pianę.
Krok 8:
Dodaj białka do mieszanki sera.
Krok 9:
Delikatnie i płynnie mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 10:
Posmaruj formy masłem i posyp mąką. Wlać mieszankę sera.
Krok 11:
Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g