suflet serowy Isabella

wykwintne danie na romantyczny wieczór. Łatwe I Proste! Szybko I Smacznie! Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 6 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 34 % 11 g
189 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, ciągle mieszając.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Powoli wlewaj mleko, nadal mieszając mieszaninę. Dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ser na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ser do garnka i mieszaj, aż się rozpuści.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zdejmij patelnię z ognia, dodaj żółtka do mieszanki i dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Białka ubić w stromą pianę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj białka do mieszanki sera.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Delikatnie i płynnie mieszaj, aż będzie gładka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posmaruj formy masłem i posyp mąką. Wlać mieszankę sera.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy