domowe kruche ciasteczka czekoladowe

niesamowicie piękne i oryginalne wypieki na herbatę! Wspaniały przepis na szybkie przygotowanie delikatnych i aromatycznych ciasteczek z czekoladą, które z pewnością przypadną do gustu wielu, stworzą świąteczny nastrój i mile zaskoczą swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 14 % 11 g
węglowodany 77 % 60 g
350 kcal
IG: 7 / 2 / 92

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kruche ciasteczka czekoladowe przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania i pieczenia pysznych kruchych ciasteczek czekoladowych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sto pięćdziesiąt gramów przesianej mąki i dwieście gramów cukru pudru do dużej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól i dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby uniknąć grudek, przesiać sześćdziesiąt gramów proszku kakaowego do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sześćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do wspólnej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze zagniataj ciasto do pożądanej konsystencji, a następnie włóż do celofanowej torby i do lodówki na godzinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ściskamy ciasto na mały kawałek i formujemy kulki o wymaganym rozmiarze.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Każdą kulkę ciasta zwijamy w cukier puder i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu dziewięćdziesięciu stopni, aby upiec ciasteczka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po dwunastu minutach wyjmujemy z piekarnika blachę do pieczenia z przygotowanymi aromatycznymi marmurowymi ciasteczkami czekoladowymi.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

marmurowe ciasteczka czekoladowe na herbatę cóż, bardzo prosty przepis i szybkie pieczenie na deser! Niesamowita czekoladowa Rozkosz-piękne i oryginalne marmurowe ciasteczka! Jego niezwykle przyjemny zapach wywołuje euforię! Takie proste, pyszne domowe ciasteczka z czekoladą można łatwo zrobić według przepisu, który zaproponowałem. Okazuje się delikatny, o bogatym i jasnym smaku. Te marmurowe herbatniki na herbatę wyróżniają się głębokimi pęknięciami, które pojawiają się pod warunkiem dokładnego przestrzegania wszystkich proporcji. Przygotuj marmurowe ciasteczka na domowe przyjęcie herbaciane o wyraźnym smaku czekolady, aby poczuć świąteczny nastrój! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy