skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kruche ciasteczka czekoladowe przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania i pieczenia pysznych kruchych ciasteczek czekoladowych.
Krok 2:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów przesianej mąki i dwieście gramów cukru pudru do dużej miski.
Krok 3:
Dodaj sól i dziesięć gramów proszku do pieczenia do miski do smaku.
Krok 4:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 5:
Aby uniknąć grudek, przesiać sześćdziesiąt gramów proszku kakaowego do miski.
Krok 6:
Włóż sześćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski.
Krok 7:
Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do wspólnej miski.
Krok 8:
Dobrze zagniataj ciasto do pożądanej konsystencji, a następnie włóż do celofanowej torby i do lodówki na godzinę.
Krok 9:
Po godzinie wyjmujemy ciasto z lodówki.
Krok 10:
Ściskamy ciasto na mały kawałek i formujemy kulki o wymaganym rozmiarze.
Krok 11:
Każdą kulkę ciasta zwijamy w cukier puder i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 12:
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu dziewięćdziesięciu stopni, aby upiec ciasteczka.
Krok 13:
Po dwunastu minutach wyjmujemy z piekarnika blachę do pieczenia z przygotowanymi aromatycznymi marmurowymi ciasteczkami czekoladowymi.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
marmurowe ciasteczka czekoladowe na herbatę cóż, bardzo prosty przepis i szybkie pieczenie na deser! Niesamowita czekoladowa Rozkosz-piękne i oryginalne marmurowe ciasteczka! Jego niezwykle przyjemny zapach wywołuje euforię! Takie proste, pyszne domowe ciasteczka z czekoladą można łatwo zrobić według przepisu, który zaproponowałem. Okazuje się delikatny, o bogatym i jasnym smaku. Te marmurowe herbatniki na herbatę wyróżniają się głębokimi pęknięciami, które pojawiają się pod warunkiem dokładnego przestrzegania wszystkich proporcji. Przygotuj marmurowe ciasteczka na domowe przyjęcie herbaciane o wyraźnym smaku czekolady, aby poczuć świąteczny nastrój! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g