ciasto biszkoptowe proste
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Weź cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 2:
Ubij cukier z jajkami, aż się spieni.
Krok 3:
Można to zrobić za pomocą trzepaczki, widelca lub miksera, jak wolisz.
Krok 4:
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 5:
Mieszaj, aż będzie gładka. Odstaw na chwilę-10 minut.
Krok 6:
Wlej ciasto do formy wyłożonej naoliwionym papierem do pieczenia.
Krok 7:
Piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni. Na koniec zwykle zmniejszam go do 150.
Krok 8:
Lekko ostudź gotowy biszkopt, zdejmij Papier i pokrój na porcje.
proste ciasto biszkoptowe-proste i łatwe do wykonania wypieki, poradzi sobie z tym nawet niedoświadczona Gospodyni domowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g